Belföld, Hírek

Péntektől igazolni kell, hogy miből futja drága ékszerre és órára

A héten megváltoznak a pénzmosást érintő szabályok.

 

 

 

 




 

Január 10-től a nemesfémmel vagy az ezekből készült tárgyakkal kereskedők számára is kötelezővé válik az ügyfél-átvilágítás. A szolgáltató ügyfél-átvilágítást köteles alkalmazni 4,5 millió forintot elérő vagy meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor – írja a Napi.hu

3,6 millió forintról 4,5 millió forintra emelkedik az értékhatár, amibe minden ügylet, készpénzes, kártyás, utalásos fizetés beletartozik, ellenben a korábbi csak készpénzes ügyletekkel foglalkozó szabályozással.

Az árukereskedők szabályozása is módosult, a korábbi 2,5 millió forintos határt 3 millió vagy annál nagyobb értékű tranzakcióra emelték az ügyfélátvilágítás alkalmazásánál. A pénzmosási törvény hatálya alá tartoznak a kulturális javak (műalkotások, régiségek) kereskedelmével vagy közvetítésével kapcsolatos olyan tranzakciók(adás-vétel), amik meghaladják a 3 millió forintot, illetve kulturális javak tárolásával vagy kereskedelmével szabadkikötőkben foglalkozó vagy közvetítőként szabadkikötőkben eljáró szolgáltatók olyan ügyletei, amelyek értéke eléri vagy meghaladja a 3 millió forintot.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?