Belföld, Hírek

Itt a bejelentés: a kormány megint belenyúl az üzemanyagárakba

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

 

 

 

A kormány üléséről érkező Nagy Márton közölte: főként a 95-ös benzin és a gázolaj árának kell visszatérnie a régiós átlaghoz. Már történt kedvező elmozdulás, de a péntektől várható üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagszintnél, a gázolajnál még mindig 10 forint, a benzinnél 27 forint az eltérés – hangsúlyozta.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, két hét múlva újra előveszik ezt a kérdést – közölte.

Amint arról a Blikk is beszámolt Nagy Márton már kedden bejelentette, hogy a mai kormány ülésen beavatkozást fog javasolni a kormánynak az üzemanyagárak miatt. nemzetgazdasági miniszter egyékbént már a múlt múlt héten már belengette a benzinárstopot, mivel a KSH új mérése szerint magyarországi átlagár 3,2 százalékkal magasabb a régiós átlagértéknél, míg a dízelüzemanyag heti átlagos ára a múlt héten (654 forint) 5 százalékkal haladta meg a régiós 623 forintos átlagárat.

A legfrissebb adatok alapján Magyarországhoz képest a régiós országok közül csak Ausztriában, Szerbiában és Szlovákiában volt kissé magasabb a benzin átlagára. Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovénia esetében a 95-ös oktánszámú benzin átlagára kevesebb mint 10, míg Bulgáriában több mint 10 százalékkal maradt el a magyar ártól.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?