Hírek, Külföld

Volodimir Klicsko a magyaroknak üzent: „Önöket is védjük attól a gonosztól, amely az országunkra tört”

Volodimir Klicsko bokszvilágbajnok, Kijev polgármesterének fivére egy interjúban a magyaroknak üzent.

 

 

„Álljanak a mi oldalunkra, és mi is az önökére fogunk!” – üzent a magyaroknak Klicsko a Válaszonline-nak adott interjújában.

„Magyarország Európa része, általunk is osztott demokratikus értékekkel. Ukrajna, noha nem tagja az EU-nak, 2014 óta – az európai elvek mentén – azért harcol, hogy csatlakozhasson hozzá” – mondta Volodimir Klicsko egykori világbajnok. A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko testvére úgy tapasztalta, hogy Magyarországot valamiféle lojalitás köti Oroszországhoz, amit még ma is, a történtek ellenére is érezni.

Klicsko így reagált arra, amikor az újságírók arra emlékeztették, hogy Orbán Viktor miniszterelnök április 6-án tartott sajtótájékoztatón nem nevezte meg kifejezetten Oroszországot, mint bűnöst a bucsai mészárlás kapcsán: „Mégis mit gondol, ki tehette? Ki szállt itt meg kit? Talán mi önmagunkat? Mi gyilkoltuk volna tömegével a saját lakosainkat, hogy aztán ország-világnak mutogassuk, mást hibáztatva?” – mondta el a bokszoló, majd hozzátette: szerinte Bucsa egy üzenet volt az orosz elnöktől.

Klicsko beszélt még arról is, hogy a Bucsában látott képek esetlegesen máshol is előfordulhatnak majd a jövőben, akár nálunk is. A bokszoló hozzátette: „mert önöket is védjük attól a gonosztól, amely az országunkra tört”

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?