Egyéb

Megnyílt az első kasszás nélküli Aldi: itt már nem alkalmaznak pénztárosokat

Megnyílt az első pénztáros nélkül működő Aldi üzet. Ám nem Magyarországon; ahhoz, hogy kipróbáljuk, messzire kell még utazni: egészen Angliáig, a Londoni Greenwichbe.

 

 

 

Az üzletben ugyanazokat a termékeket kínálják, mint egy hagyományos Aldiban, még a korhatáros termékeket, mint például az alkoholt is megvehetik a vásárlók, ám egy speciális arcfelismerő rendszerrel kell megerősíteniük a korukat. A bolt épületében csúcstechnológiás kamerarendszer működik, ami figyeli a vásárlókat, és nyomon követi az általuk kiválasztott termékeket. Amikor a vásárló távozni készül, a rendszer elkészíti a számlát, így a vásárlás gyors és gördülékeny.

A magyarokra is ez vár?

Ha az üzletlánc magyarországi vezetése úgy dönt, hogy itthon is bevezetik ezt a módszert, az biztos, hogy nem a közeljövőben. A szupermarketlánc még januárban közölte az Economxszal, hogy ellenállnak a kasszás nélküli boltoknak, ugyanis úgy vélik, hogy a pénztárosok itthon elég gyorsan és hatékonyan végzik a munkájukat ahhoz, hogy a vásárlóknak csak kevés időt kelljen eltölteni a fizetéssel.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?