Belföld

Nincsenek szavak: sérült gólyából akart ebédet főzni magának egy páros Nyírlugoson, a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia

Árván maradtak volna a gólyabébik a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében lévő városban, két ember ugyanis az ebédjét tervezte elkészíteni a sérült anyjukból. A rendőrségnek köszönhetően most már biztonságban van a tojó.

 

 

 

Lehet, hogy lesz belőle egy húsleves– mondta egy férfi Nyírlugoson, aki társával, egy nővel megpróbált ellopni egy sérült gólyát.

A gólyatolvajokról egy videó is készült, amelyet a Tényekhez juttatott el a szemtanú. A felvételen jól hallani, ahogy a másik férfi vitatkozik az elkövetőkkel, így próbálva megvédeni a röpképtelen madarat, amelyre valószínűleg már korábban felfigyelhetett a nő és a férfi, hiszen az állat a környéken járkált vagy az árokban feküdt, miután nem tudott elrepülni.

Ez egy védett állat!– jelentette ki a szemtanú a gólyatolvajoknak, akik felháborodtak azon, hogy a férfi videót készített arról, amit a pórul járt madárral terveztek.

A vita még azután is tartott, hogy a felvétel készítője felszólította a két illetőt, ha nem hagyják békén a gólyát, kihívja a hatóságokat.

Hívjad nyugodtan a rendőrséget, hívd légy szíves a rendőröket!– reagált az egyik.

A rendőrök ezek után gyorsan a helyszínre érkeztek, s a gólyát végül a Debreceni Madármentő Állomásra szállították, ahol a szakemberek megvizsgálták és ellátták. Ott derült ki, hogy a madarat korábban megrázta az áram, az okozta a sérülését, ami miatt nem tudott elrepülni. Mivel a tojó nem szenvedett nagy károsodást, a szakemberek szerint hamar felépül majd, és így lesz esélye arra is, hogy a kicsinyeivel lehessen.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?