Hírek, Internet

Pénzt fog kérni a Chrome böngésző legújabb változatáért a Google

Google kedden egy olyan új változatát jelentette be Chrome böngészőjének, amihez csak azok fognak hozzáférni, akik hajlandók ezért havonta néhány ezer forintot a cégnek kicsengetni. A Chrome Enterprise Premium a szóban forgóelőfizetési díjért cserébe emelt szintű védelmet fog kínálnia vállalati felhasználók részére.

 

 

 

A Google által a Las Vegas-i Cloud Next 24 konferencián bejelentett új Chrome kiadás alapjaiban a Chrome Enterprise-ra fog épülni. Ugyanakkor utóbbival szemben – ami teljesen ingyenesen érhető el vállalatok részére is –az új Premium verzióért havonta 6 dollárt, azaz, kb. nettó 2200 forintot kell majd fizetniük a cégeknek minden egyes felhasználójuk után.

A Google Chrome Enterprise Premium a cég már létező vállalati böngészőjén fog alapulni

Ezért cserébe a Chrome lehetővé fogja tenni, hogy a vállalati rendszergazdák központilag menedzseljék a böngésző házirendje mellett annak frissítését is, valamint az RDP, az SCP, az SSH és más TCP protokollok használatát is. Ugyanakkor a biztonsági szempontból releváns eseményekről egy központi naplót is kapnak majd a céges adminok, és képesek lesznek ezek ügyében utólag is nyomozásokat folytatni, illetve harmadik felektől származó biztonsági megoldásokkal integrálni azt.

Szintén új lehetőségeket kapnak majd az adatszivárgások megakadályozásához is, és kontextusfüggő jogosultságkezelést webalkalmazásokhoz. Ezen kívül a Chrome képes lesz belenézni a letöltött vagy éppen felküldött adatfolyamokba is fenyegetések és adatszivárgás után kutatva, valamint emelt szintű kártevő és adathalász-ellenes, illetve dinamikus URL-szűrési és oldalkategorizációs funkciókat is kínál majd a vállalati rendszergazdák részére.

Az új Premium változat otthoni felhasználóknak nem lesz elérhető, illetve ők továbbra is ingyen használhatják a Chrome „hagyományos” kiadását, amely lehetőség természetesen azon cégek előtt is nyitva áll majd, akik nem kívánnak a prémium funkciókra költeni.
forrás: pcforum.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?