Érdekes

Mire szolgálnak a tévé mögötti USB-portok? 4 kevésbé ismert, de hasznos tipp

Mindig is érdekelt, hogy mire is valók valójában a tévé mögötti USB-portok? Igaz, hogy alig vesszük észre, és nem is nagyon használjuk, ha egyáltalán használjuk! Pedig ezek a portok rengeteg funkciót kínálnak, és valójában nagyon hasznosak. Ha tudjuk, hogyan és miért használjuk, az gyökeresen megváltoztatja a multimédiás élményt! Mindenesetre engem teljesen meggyőzött. Ezen portok helyes használatával rengeteg olyan lehetőséget fedeztem fel, amelyek létezéséről nem is tudtam. Fedezzen fel 4 tippet a tévé mögötti USB-portok használatához.

 

 

 

1) Nézze meg fotóit és filmjeit a tévén

Talán ez az a felhasználási mód, amelyet a legtöbben a legjobban ismernek. Egy multimédiás eszköz (merevlemez, pendrive) csatlakoztatása, hogy lejátszhassa annak tartalmát. Hadd magyarázzam el! Ha például egy merevlemezen tárolt filmjei vannak, csatlakoztassa azt a képernyő mögötti USB-porthoz. A modern televíziók lehetővé teszik a filmek problémamentes lejátszását.

Emellett dalokat is meghallgathat, fényképeket nézegethet, sőt könyveket is olvashat. És ugyanez a helyzet akkor is, ha a legújabb nyaralási pillanatait egy USB-pendrive-on tárolja. Csatlakoztassa a tévéhez, és indítsa el a fényképes diavetítést. Ilyen egyszerű.

2) Egér és billentyűzet csatlakoztatása a tévéhez

 

Mi értelme számítógépes perifériákat (billentyűzet, egér) csatlakoztatni a TV USB-portjához?

Nos, ez különösen akkor hasznos, ha beépített alkalmazásokkal rendelkező okostévéje van. Meg fogja érteni. A modern televíziókba egyre több alkalmazást építenek be, például a Google, a Facebook, a You Tube és így tovább. Ha billentyűzetet csatlakoztat a tévéhez, könnyebben navigálhat ezekben az alkalmazásokban. Pontosan úgy, mint amikor a számítógépednél ül. Például amikor beír egy jelszót, jobb, ha billentyűzettel teszi, mint a távirányítóval. Így könnyebb, nem igaz? Az egérrel könnyebb a weboldalakon görgetni. Próbáljon meg távirányítóval szörfölni a Google-ön, és meglátja… egyáltalán nem egyszerű egyszerű. De ezeknek a perifériáknak a csatlakoztatásával a tévé ugyanazt az élményt nyújtja, mint egy számítógépen. Végül pedig akár webkamerát is csatlakoztathat. Így közvetlenül a kanapéról indíthat videohívásokat!

3) Az okostelefon és a kontroller töltése

Igen, a TV-nek áramforráshoz kell csatlakoztatnia a működéshez. De tudta, hogy a tévé USB-portjai más eszközöket is képesek táplálni? Gondolok itt elsősorban az okostelefonra. A töltéshez egyszerűen csatlakoztassa a töltőkábelt a TV USB-portjába. Bármilyen más eszközt is csatlakoztathat, amelynek áramforrásra van szüksége. Vegyük például a LED-csíkokat. Ezek olyan háttérvilágítások, amelyek csíkok formájában kerülnek a tévé hátuljára ragasztva. Alapvetően színes hangulatot teremtenek, ami megkönnyíti a tévé nézését. Nos, ehhez a szalaghoz nincs szüksége elektromos aljzatra a közelben. Csak csatlakoztassa a tévé USB-portjához, és kész. Megvan a háttérvilágítás.

Egy másik hasznos lehetőség a video játékosok számára. Ha konzolos játékos, mindig ugyanabba a problémába ütközik. A kontrollerek gyorsan lemerülnek. A probléma az, hogy nincs elég USB port a konzolon ahhoz, hogy egyszerre töltsük őket.

Nos, nyugodtan csatlakoztasd a kontroller kábelét a TV USB-portjához. Ez egy extra töltési lehetőséget biztosít – okos dolog, nem igaz? A gyártótól és modelltől függően a TV akár 5 V és 500 mA energiát is képes szolgáltatni a kis eszközöknek. Ha 5V 2A vagy 2.1 jelű bemenettel rendelkezik, akkor a port még nagyobb áramerősséget tud szolgáltatni. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy gyorsabban töltheti mobiltelefonját.

4) A TV-szoftver frissítése

Firmware, frissítés… Mik ezek a szavak? Csak annyit kell tudnia, hogy a tévéje firmware-rel van felszerelve. Ez az a program, amely működésre készteti a készüléket. Mindenekelőtt lehetővé teszi a televízió fejlődését (frissítések révén), új funkciók integrálásával. És itt jönnek jól az USB-portok. A firmware frissítésének 2 módja van. Vagy az interneten keresztül frissítheti a TV firmware-ét. De ez azt jelenti, hogy a TV-nek csatlakoztatva kell lennie. Vagy letöltheti a tévémodellhez tartozó legújabb firmware-t a számítógépére. A gyártó támogatási webhelyéről töltse le a legújabb firmware-t. Ezután helyezze át a fájlt egy USB-pendrive-ra, és csatlakoztassa a tévéhez. Egy felugró ablak fog megnyílni, amely megkérdezi, hogy frissíteni szeretné-e a tévét. Kattintson az Igen gombra.

A TV automatikusan megkeresi a frissítési fájlt, és megkezdi a frissítési folyamatot. És ennyi. Anélkül, hogy a tévét az internethez kellene csatlakoztatnia, profi módon frissítette a firmware-t.

Összegzés

Most már tudja, mire valók a képernyő mögötti USB-portok. Mint látta, nem csak a HDMI bemenetek hasznosak. Ráadásul ezek a tippek minden tévémárkánál működnek. Szóval mostantól ne habozzon használni az USB-portokat!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?