Celeb / Híresség, Érdekes, Film

12 színész, aki inkább veszített milliókat, minthogy újra eljátssza ugyanazt a karaktert a folytatásban

Sokszor előfordul, hogy annyira megtetszik egy film, hogy alig várjuk a folytatást. Szeretnénk még többet megtudni az adott univerzumról és karakterekről, de ez sajnos nem mindig adatik meg nekünk, vagy legalábbis nem egészen úgy, ahogy szeretnénk. A színészeknek ugyanis gyakran egy életre elmegy a kedvük egy-egy adott szerepről különféle okok, például a belső konfliktusok vagy a folytatás forgatókönyvének lapossága miatt. Most összegyűjtöttünk néhány színészt, akik annyira nem akartak részt venni a velük forgatott film folytatásában, hogy inkább a sokmillió dolláros ajánlatokat is visszautasították.

 

 

 

1Katie Holmes lecserélte

Sokan várták, hogy Katie Holmes visszatérjen “A sötét lovag” című filmben, ám nem vállalta el a szerepet, mert a “Van az a pénz, ami megbolondít” című filmre akart koncentrálni. Ironikus módon a Batman filmért 2 millió dollárt fizettek volna neki, míg a “Van az a pénz, ami megbolondít” című filmért csak 250 ezer dollárt kapott. A színésznőt végül Maggie Gyllenhaal váltotta fel.

2Bruce Willis visszautasított 3 millió dollárt a Feláldozhatók 3-ban.

Bruce Willis Mr. Church szerepével tette le névjegyét a Feláldozhatók franchise első két filmjében, és a harmadik filmben is felkérték őt a szerepre, illetve 3 millió dollárt is ajánlottak neki a négy napos forgatásért cserébe, de Bruce nem vállalta el. Egészen pontosan 4 millió dollárt szeretett volna kérni a szerepért, de a gyártó ebbe már nem ment bele, és úgy döntött, hogy jobb, ha inkább Harrison Fordot alkalmazzák helyette.

3Hilary Duff anyja visszautasította a stúdió ajánlatát, ami miatt végül elkaszálták a Lizzie McGuire film változatának második részét.

A Lizzie McGuire egy annyira sikeres Disney Channel sorozat volt, hogy film is készült belőle. A stúdió egy második részt is szeretett volna forgatni, amiért 4 millió amerikai dollárt ajánlottak fel Hilary Duffnak, ezt azonban az anyja visszautasította. Hilary anyja még egy millió dollárt akart a film második részéért, de ebbe a stúdió már nem ment bele, és inkább elkaszálták a folytatást.


4Jim Carrey visszautasította a Maszk folytatását.

1994 nagyszerű év volt Jim Carrey számára, hiszen három világhírű vígjátékfilmje is debütált: az Ace Ventura, a Dumb és Dumber, és a Maszk. A Maszk második részéért ajánlott 10 millió dollárt végül visszautasította azzal az indoklással, hogy: “Nem akarom, hogy a nézők ambiciózus embernek tartsanak.”

A folytatáshoz ezért végül Jamie Kennedy színészt kérte fel a stúdió, de érthető okokból ez már nem volt ugyanaz, mint Jim Carreyvel. Arra a kérdésre, hogy Jamie Kennedy miért vállalta el a film második részét, csak annyit mondott: “2,5 millió okot tudok erre mondani.”

5Chris Tucker nem akart visszatérni a Végre péntek című film folytatásában, pedig 10 millió dollárt ajánlottak neki.

Chris Tucker volt az egyik főszereplője az 1995-ös népszerű vígjátéknak, a Végre péntek című filmben. A következő részben, vagyis a Péntek esti gázban viszont már nem akarta eljátszani a szerepet, holott a barátja, Ice Cube szerint 10-12 millió dollárt ajánlottak érte. Chris Tucker azzal indokolta az elutasítást, hogy az általa játszott karakter bizonyos attitűdjei nem voltak összhangban az elveivel. A második részben így végül Mike Epps játszotta a főszerepet Ice Cube mellett.

6Keanu Reeves visszautasította a Féktelenül 2-t.

Keanu Reeves és Sandra Bullock kiváló párost alkottak a Féktelenül című filmben, igaz? Kár, hogy a színész nem akart visszatérni a folytatásban, hiszen egyrészt sokkal jobb lett volna vele, másrészt a színész így 11 millió dollárt veszített. Reeves azért utasította vissza a film második részét, mert épp akkor fejezte be a Láncreakció című film forgatását, és nem akart ilyen hamar egy újabb akciófilmet forgatni. A stúdió ezért Jason Patricot választotta helyette, aki sokkal kevesebbért, körülbelül 4,5 millió dollárért is elvállalta a szerepet.

7 Michael Keaton visszautasította a Mindörökké Batmant és ezzel Val Kilmernek adta oda a szerepet.

Michael Keatont nagyon jól fogadta a közönség, amikor bemutatták az 1989-es Batmant és annak folytatását, az 1992-es Barman visszatér című filmet. Mindkét film kasszasiker volt. Logikus lépésként tehát a harmadik filmre, a Batman Mindörökkére is felkérték, de Keatonnek nem tetszett a forgatókönyv, ezért visszautasította a 15 millió dolláros ajánlatot. Val Kilmer kapta helyette a szerepet, aki 6 millióért is elvállalta a projektet.

8 Jodie Foster visszautasította a 2001-es Hannibal című filmet, utódja pedig a neki ajánlott pénz tizedéért is elvállalta.

A Bárányok hallgatnak című thriller óriási sikert aratott, Anthony Hopkins és Jodie Foster még Oscar-díjat is kapott érte. Amíg azonban Hopkins elvállalta a folytatást, Foster nemet mondott. Még a 20 millió dolláros ajánlat sem tudta őt meggyőzni. Julianne Moore-t választották helyette, aki 2 millió dollárért is eljátszotta a szerepet.

9 Vin Diesel a Halálos Iramban című filmek ikonikus rosszfiúja, de nem vállalta el a második filmet és ezzel sok millió dollárt veszített.

Emlékszel még a Halálos Iramban sorozat első részére? Vin Diesel annyira tökéletesnek találta a filmet, hogy nem akart neki folytatást. Annyira nem, hogy még a második részért ajánlott 25 millió dollárt is visszautasította. Érdekesség, hogy a sorozatnak azóta 10 része jelent meg, és bár azóta Vin Diesel visszatért, a 9. filmért is “csak” 20 millió dollárt kapott.

 

 

 

 

 

 

10 Will Ferrell nem volt hajlandó leforgatni a “Mi a manó?” második részét.

A “Mi a manó?” egyike azoknak a filmeknek, amiket szívesen nézünk meg karácsonykor. Nem véletlenül, hiszen a film annyira jó lett, hogy Will Ferrellnek 29 millió dollárt ajánlottak a folytatásért, ám ezt mégis visszautasította. A színész ezt annak indokolta, hogy olyan dolgokat kellett mondania a film megjelenését követő interjúkban, amit nem gondolt komolyan, és nem akart bólogató jancsi lenni a pénz miatt.

11 Will Smith nem vállalta el a Függetlenség napjának folytatását, mert nem szereti a folytatásokat.

1996-ban a Függetlenség napja hozta a legtöbb bevételt a mozikban, ezért érthető okokból előbb-utóbb folytatást kellett kapnia. Noha erre 20 évet kellett várni, Will Smith mégsem vállalta el a szerepet, mert egyrészt nem szereti a folytatásokat, másrészt épp akkor a Föld után című sci-fi mozin dolgozott. Will ezzel 50 millió dollárt veszített, helyét pedig a fiatal színész, Jessie T. Usher vette át.

12 Dwayne Johnson 5 filmet mondott le azért, hogy a Black Adamben szerepelhessen.

Dwayne Johnsont nagyon érdekelte a DC gonosztevő, Black Adam eljátszása, ezért azt sem bánta meg, hogy emiatt többek között vissza kellett utasítania például a “Rampage”, az “Utazás a rejtélyes szigetre”, a “San Andreas” és a “Halálos Iramban” folytatását. Vajon mennyi pénzt bukott el ezekkel a filmekkel? Becslések szerint csak a Halálos Iramban 10. részéért körülbelül 75-100 millió dollárt ajánlottak neki, ám Johnson így sem vállalta el.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?