Belföld, Hírek

Jégeső miatt figyelmeztetést adtak ki több vármegyére

Szinte minden arcát megmutatja az időjárás csütörtökön: lesz napsütés, záporok, zivatarok, felhősödés, égdörgés és jégeső is.

 

 

 

Alapvetően változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, és napközben csak helyenként lehet kisebb zápor, északkeleten néhol az ég is megdörrenhet, írja a HungaroMet honlapja.

Kora estétől északnyugat felől azonban az ország északi felén fokozatosan beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben megnő a csapadékhajlam. A nyugati szél élénk, kevés helyen erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul. Késő estére 9 és 15 közé hűl le a levegő.

Csütörtök reggel minimális eséllyel már megdörrenhet az ég az északkeleti tájakon. Délelőtt az említett térségben labilisabbá válik a légkör, és egészen a délutáni órákig a záporok mellett néhol zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket szélerősödés, apró szemű jég és intenzív csapadék kísérhet. Este, péntekre virradó éjszaka egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, ekkor északon van minimális esély arra, hogy megdörrenjen az ég.

Elsőfokú (sárga) figyelmeztetést Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére adtak ki viharos szél, villámlás és jégeső miatt.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?