Belföld, Hírek

2168 koronavírus-fertőzött van az országban, 12 beteg elhunyt

Már 2168 koronavírusos van az országban, újabb fertőzöttek hunytak el.

 

 

 

 




 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2168-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg, ezzel 225-re emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt.

Ahogy a koronavirus.gov.hu oldalon látható adatokból kiderül, Pest megyében és a fővárosban tartják számon a legtöbb fertőzöttet. Keddről szerdára virradóra több mint száz új fertőzöttet azonosítottak Budapesten, de Fejér megyében is már a kétszázhoz közelít a koronavírusosak száma.

Budapesten van a legtöbb fertőzött / Fotó: koronavirus.gov.hu

 

 

 

 

 

 

Mára újabb 12 idős beteg hunyt el, mindegyikük rendelkezett valamilyen alapbetegséggel. A következő felsorolásból az is kiderül, hány évesek voltak és milyen egyéb krónikus megbetegedéssel küzdöttek a koronavírus legújabb hazai áldozatai.

Újabb 12 beteg hunyt el / Fotó: koronavirus.gov.hu

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?