Hírek, Internet

Új büntetést vezet be a Facebook – Nagyon vigyázz, ha ilyet posztolsz!

Fontos bejelentést tett a Facebook anyavállalata.

 

 

 

Fontos bejelentést tett a Facebook anyacége, a Meta. A vállalat hamarosan megkezdi a más cégek mesterségesintelligencia-szolgáltatásai által generált képek felcímkézését egy fájlokba épített, láthatatlan jelölés segítségével, számolt be a 24.hu a Reuters cikke alapján.

Új Facebook-büntetés

A Meta által közzétett blogbejegyzés szerint minden Facebookon, Instagramon és Threadsen megosztott MI-tartalomra rá fogják helyezni a címkéket, amelyek jelzik a felhasználóknak, hogy digitális alkotásokkal állnak szemben. A cég arra is kitért, hogy a saját mesterségesintelligencia-eszközeikkel készített tartalmakat már most is címkézik. 

Az új rendszer üzembe helyezése után a Meta ugyanígy fog tenni a Midjourney, az OpenAI, a Shutterstock és az Alphabet termékeivel készült alkotásokkal is.

A cég nemzetközi ügyeiért felelős Nick Clegg jelezte, hogy a Meta ezzel egy időben megköveteli minden felhasználótól, hogy címkézzék fel saját mesterségesen módosított hang- és videótartalmaikat. Amennyiben ezt elmulasztják, büntetést alkalmazhatnak velük szemben. Az AI által generált szövegek címkézésére azonban a vállalatnak nincs eszköze. 

Az egyelőre nem derült ki, hogy a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás esetében milyen szabályok lesznek érvényben MI-kérdésben. 

Egyelőre az sem világos, hogy a láthatatlan jelölések miképp hivatottak megakadályozni, hogy a gyanútlan felhasználók tovább osszák a manipulált tartalmakat. 

Az AI által generált tartalmak a hírességeket sem kímélik. Nemrég például Taylor Swiftet sodorta kellemetlen helyzetbe néhány kép. Erről ide kattintva olvashatsz részletesebben. 
forrás: femina.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?