Életmód

„55 évvel idősebb nőt szeretek, ő életem értelme”

A férfi nagyapja 103 éves özvegyébe szeretett bele.

 

 

 

Egy 48 éves észt ügyvéd azt kéri a hatóságoktól, hadd maradhasson Ausztráliában, hogy együtt lehessen 103 éves szerelmével. Mart Soeson 2013 óta áll kapcsolatban Elfriede Riit-tel, és együtt is életek egészed addig, míg a nő be nem vonult idősek otthonába. Elfriede egyébként a férfi nagyapjának özvegye…

A pár állítja, a közöttük lévő 55 év korkülönbség semmit sem jelent, igazán szerelmesek egymásba, ezért kellene engedni a férfinak, hogy élete szerelmével lehessen az utolsó éveiben.

„Ami egy egészséges köteléknek indult, amelyet néhai nagyapám özvegyével ápoltam, lassan, de biztosan egy nagyon tartalmas és szeretetteljes kapcsolattá alakult” – mondta Soeson. 

Soeson úr állandó ausztrál tartózkodási engedélyt szeretne szerezni azon az alapon, hogy Riit asszony a társa, de vízumkérelmét elutasították. Soeson először 2016 márciusában nyújtott be a tartózkodási engedély iránti kérelmet, 2017 júliusában ezt ideiglenesen megkapta, de az állandó vízumát nem sokkal 2018 karácsonya előtt elutasították. A bírósági döntés ellen fellebbeztek, azonban a meghallgatásra már nem jutottak el, mert a mostanra már idősek otthonába került, kerekesszékbe kényszerült Elfriede Riitet túlságosan felzaklatták az események.

Volt férjének unokája szerint a bíróság kapcsolatuk valódiságát kérdőjelezte meg, miközben fordított felállásnál sokkal megengedőbb a közvélemény.

A pár 1996-ban találkozott először, amikor a férfi angol nyelvtanulás miatt érkezett Ausztráliába. Elfriede meghívta, maradjon nála, ha már úgy is családtag. Nem volt szerelem első látásra, de összebarátkoztak, a vonzalom pedig napról napra nőtt. Soeson úr visszatért Észtországba, de 2000-ben és 2007-ben nyaralása során visszatért Ausztráliába, hogy meglátogassa Riit asszonyt, akivel addigra „nagyon törődött” és „nagyon hiányzott neki”.

„E két út alatt a kapcsolatom Elfriede-del erősödött, és amikor visszatértem Észtországba, úgy éreztem, vágyom Elfriede társaságára” – mondta.

A köztük lévő „exkluzív, elkötelezett, hosszú távú romantikus kapcsolat” csak 2013-ban kezdődött, azóta pedig a férfi munkahelyi szabadságait rendre Ausztráliában tölti.„Elfriede életkörülményeinek megváltozása nem befolyásolta a kapcsolatunkat. Szeretjük egymást, lelkileg és érzelmileg továbbra is kapcsolatban vagyunk. Ausztráliába költöztem, sok évet áldoztam Elfriede jóllétéért és a mi valódi elkötelezettségünkért. Ő a férjének tekint engem annak ellenére, hogy hivatalos polgári házasságot sosem kötöttünk” – meséli Soeson, aki rendszeresen meglátogatja 55 évvel idősebb párját az idősek otthonában.

Az ilyen alkalmakkor a kedvenc ételeit viszi neki (csokoládét és gyümölcsöket), koncertekre, istentiszteletekre járnak, tévét néznek, elmennek kávézni a barátaikkal, felkeresik a szakorvosokat, valamint Soeson kicseréli Riit asszony hallókészülékének elemeit és ellátja őt gyógyszerekkel.

forrás: borsonline.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?