Életmód, Kvíz

Teszt: Válassz egy ülőpózt, a testtartásod pedig elárulja, hogy milyen ember vagy

A viselkedés pszichológia egy rendkívül érdekes tudomány, mely segít megfejteni, hogy pontosan mit és miért csinálunk a mindennapokban. Tudtad például, hogy az emberi kommunikáció nagy része nem szavakban, hanem testünk gesztusain keresztül történik? Éppen ezért pedig még az ülés közben mutatott testtartásunk is rendkívül árulkodó lehet velünk kapcsolatban. Válaszd ki a kedvenc ülő pózodat, és derítsd ki, mit árul ez el a személyiségedről.

 

 

 

Válassz egy ülőhelyzetet, ami most kényelmes lenne számodra:

1 Bátor kalandor

Kifinomult, elegáns, ugyanakkor rendkívül kommunikatív vagy. Lehetőleg kerüld az alkoholt, mert attól néha „neveletlenné” válsz.

2 Beszélgetésmániás

Te egy nagyon érzelmes személyiség vagy. Szereted az életet, ezért rendszerint barátok vesznek körül. Néha nehéz csukva tartani a szádat, de megpróbálhatod helyettesíteni a fecsegést például egészséges ételek segítségével – így legalább mások is szóhoz jutnak majd.


3 A nyugodtság mintaképe

Rendkívül nyugodt és kiegyensúlyozott vagy. Nehéz téged lenyűgözni vagy megszorongatni.

4 A szoba királynője

Szeretsz uralkodni és éreztetni másokkal a hatalmad.

5 Az örökmozgó

Szeretsz különbözni másoktól, és ez megmutatkozik rajtad akkor is, amikor „ülsz”. Valószínűleg sovány is vagy, mert a furcsa ülőhelyzeteid megnehezítik számodra a nassolást.

6 A karmester

Egy társaságban mindig te irányítod a beszélgetést. Szereted a hosszú, tartalmas beszélgetéseket. Ritkán mész át másokhoz, viszont akkor ott is éjszakázol, mivel az egész éjszakát átbeszélgetitek. Vagy többet is.

7 A vendégriasztó

Introvertált személyiség vagy, aki kissé kényelmetlenül érzi magát, ha nagy társaságban kell lennie. Az ilyen stresszhelyzetekben az agyad nem működik megfelelően, ezért beszélgetés helyett inkább nassolással ütöd el az időt.

8 Pletykaspecialista

Szereted az intrikát és a „kulisszatitkokat”, vagy más néven pletykákat. Örömmel figyeled, hogy mások hogyan reagálnak azokra a helyzetekre, melyekbe sokszor te kényszeríted őket.

 

 

 

9 Veszélyes őszinteség

Egy társaságban mindig nagyon őszinte vagy, ez pedig nem mindig tetszik az embereknek. Beszédedet sokszor heves kézmozdulatok kísérik, melyekkel néha szinte már veszélyezteted mások életét.

10 A hegylakó

Nem mész látogatóba másokhoz, és te sem hívsz meg senkit. Önellátó, független ember vagy, aki hozzászokott, hogy mindig az igazat mondja az embereknek, maximum egy kis szarkazmussal fűszerezve, hogy azt higgyék, viccelsz. Pedig nem.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?