Kvíz

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha kideríted, ki a macska gazdája

Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő a macska gazdája. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?

 

 

 

  • A feladat az, hogy rájöjjünk, a cuki szürke macskának ki a gazdája.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik nő a macska gazdája.

A képen három nőt láthatunk, és ez egyikük kezében egy szürke macskát. A három nő közül valaki a cica gazdája – de vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjunk megoldani ezt a fejtörőt? 

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha kideríted, ki a macska gazdája

Melyik nő a macska gazdája?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik nő lehet a macska gazdája. Mindhárman maguknak követelik a cicát, és elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki a cica gazdája. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

MEGOLDÁS:
Hogyan deríthetjük ki, ki a macska gazdája?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a három nő ruháját érdemes szemügyre vennünk. Az egyik nő ruhája olyan nyomot szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.
Megoldás: a macska gazdája a szőke nő, mivel az ő pulóvere szét van karmolva.
Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha kideríted, ki a macska gazdája




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?