Kvíz

Ha 18 másodperc alatt megtalálod a hibát, a szemed tökéletes

Optikai illúziók élesítik az agy analitikai képességeit. Az agyunk tudat nélkül próbálja kielégíteni az elvárásainkat, amikor a valóságot keresi. Egy optikai illúzió játékban azt gondolhatjuk, hogy számos tárgy hasonlít arra a tárgyra, amit meg kell találnunk, és ez zavart okoz, amikor az agynak meg kell különböztetnie a valóságot attól, ami csak annak tűnik.

 

 

 

A Fresherslive nevű platform egy új, látszólag egyszerűnek tűnő, de mégis meglepően kihívó feladvánnyal állt elő. Az érdekesség itt az, hogy a résztvevőknek mindössze 18 másodpercük van rá, hogy teljesítsék a kihívást. A statisztikák szerint csak az emberek alig két százaléka képes ennyi idő alatt megoldani a rejtélyt. Így ha te olyan szerencsés vagy, hogy 18 másodperc alatt sikerül kiszúrnod a megoldást, igazán büszke lehetsz magadra. A kérdés tehát az: rendelkezel-e azzal a varázslatos sasszem képességgel, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban lásd az összefüggéseket, mint az emberek nagy többsége? Mutasd meg, mit tudsz, és állj ki a Fresherslive kihívásával szemben!

daet

Egy egyszerű, de mégis trükkös feladványt kell megoldani: sok, szinte azonos szó közül ki kell választani az egyetlen oda nem illőt. A cél az, hogy a sok „daet” szó között megtaláljuk az angol „date” szót. Mindezt rövid idő alatt, így az igazi kihívás nem csak a megfigyelés, hanem a gyorsaság is. Ha 18 másodpercnél gyorsabban találod meg, különösen büszke lehetsz magadra. Most nézd meg jól a fenti képet, aztán a következő oldalon megtalálhatod a helyes megoldást.

Neked sikerült megtalálnod 18 másodperc alatt? A képen található piros karikával jelöltük a helyes megoldást. Reméljük, hogy sikerült megtalálnod, és igazán büszke vagy magadra!

daets

Ez az optikai illúziós kép csak egy újabb móka arra, hogy kipróbáld az IQ-dat, de egy valódi IQ-teszt kitöltése az IQ megállapításához sokkal jobb ötlet.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?