Belföld, Hírek

Magyarok, fedezékbe: kiadták a narancssárga riasztást, jön az ónos eső

Erős melegfront és változékony, vegyes csapadék várható az országban.

 

 

 

A Blikk is beszámolt róla, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat számos megyére első-, egyes területekre pedig másodfokú riasztást adott ki az ónos eső miatt. A reggelihez képest a riasztás már tovább terjedt.

Szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye több járására is másodfokú, narancssárga riasztást adott ki. Mint azt megírták, az ország jelentős részén folytatódik a csapadékhullás, azonban halmazállapota változó: északon nagyrészt ónos eső, míg másutt eső várható, de az északkeleti határszélen eleinte átmeneti kisebb havazás is előfordulhat.

Az esti órákban és az éjszaka első felében az ónos eső fokozatosan északon is esőbe vált át, legkésőbb az északi határnál, mennyisége pedig Borsodban, Hevesben és Nógrádban várhatóan többfelé meghaladhatja majd az 1 mm-t. Megjegyezték továbbá, hogy délutántól Vas és Veszprém megye magasabban fekvő részein előfordulhat egy-egy 55-70 km/órás széllökés.

Vegyes csapadék várható az országban, de ónos eső miatt több helyen riasztás van érvényben. /Fotó: met.hu
Vegyes csapadék várható az országban, de ónos eső miatt több helyen riasztás van érvényben. /Fotó: met.hu

Ami a csütörtöki napot illeti, azt írták, a déli országrészben nem kizárt, hogy egy-egy zivatar is megjelenik, a Dunántúl északi felén pedig lokálisan előfordulhat 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiség is.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?