Belföld, Hírek

Közelít az ítéletidő, mínusz 10 foknál is hidegebb lehet ezeken a napokon

Megérkezett a heti időjárás jelentés

 

 

 

A következő héten változatosabbá válik az időjárás, többféle csapadék formájában – esőben, havas esőben is részesülhetünk. Gyakran fordulhat elő, hogy hajnalban a hőmérséklet lecsökken mínusz 10 Celsius-fok alá, míg napközben enyhe emelkedés várható, amely általában kicsit meghaladja a fagypontot. Különösen figyelemre méltó, hogy csütörtökön egy átmeneti melegedés hatására akár 10-17 Celsius-fok közötti hőmérsékletek is tapasztalhatók lesznek. Ez az időszak jelentős hőmérséklet-ingadozásokat hozhat, amelyek az esős, havas időjárási körülményekkel együtt különös figyelmet igényelnek. – írja a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfő időjárás – 2024.01.15

Hétfőn az ország északi felében délig zömmel napos, míg délen jobbára erősen felhős, borult idő lesz. Délután északon is megnövekszik a felhőzet. A déli tájakon az eső mellett kezdetben havas eső, átmeneti ónos eső előfordulhat, majd ez délutántól egyre inkább havazásba vált át. Az északnyugatira forduló szél az ország északkeleti felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Kedd időjárás – 2024.01.16

Kedden eleinte az ország déli harmadán még felhős lesz az ég, és arrafelé havazhat, majd napközben már országszerte kevés felhő, napos idő várható. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, az északi megyékben megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1, a csúcshőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Szerda időjárás – 2024.01.17

Szerdára virradóra kevés felhőre, nagyrészt derült égre lehet számítani, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délután, estefelé az északkeleti megyékben eső, havas eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Hajnalban mínusz 12 és mínusz 3, kora délután 1-7 fok valószínű.

Csütörtök időjárás – 2024.01.18

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen – nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén – várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé északnyugatira fordul a légáramlás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között várható, kora délutánra általában 10 és 17 fokig, de az északkeleti megyékben helyenként csupán 5 fok köré melegszik fel a levegő.


Péntek időjárás – 2024.01.19

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet. Többfelé, majd egyre inkább a déli és keleti tájakon fordulhat elő havazás. Az északnyugati, északi szél sokfelé lesz erős. A hajnali mínusz 4 és plusz 1 fokról kora délutánra 0 és plusz 5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat időjárás – 2024.01.20

Szombaton jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. A többfelé élénk északi szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban mínusz 10 és mínusz 3, kora délután mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Vasárnap időjárás – 2024.01.21

Vasárnap is nagyrészt gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A nyugatira, délnyugatira forduló szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet hajnalban mínusz 12 és mínusz 4, kora délután mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?