Életmód, Érdekes

4 ok, amiért nem szabadna éjjel nyitva hagynunk a hálószobánk ajtaját

Ezért fontos, hogy becsukd éjszaka a hálóajtót. Te nyitott vagy zárt hálószoba ajtónál alszol? Nem is gondolnád, de ennek a kérdésnek hatalmas jelentősége van. A nyitott hálószoba ajtó ugyanis, veszélyeket rejteget magában, arról nem is beszélve, hogy bizonyos esetekben az életed múlhat rajta.

 

 

 

Természetesnek tűnik, hogy nyitva hagyjuk az ajtót, hiszen friss levegőre is szükségünk van, de az ajtó helyett inkább válasszuk az ablakot.

Nyissuk ki bukóra vagy résnyire, így a levegőcsere egész éjjel biztosított lesz. Ha mindig biztonságban akarod tudni magad és családtagjaidat, akkor jobb, ha becsukod a hálószobád ajtaját. Eláruljuk, miért.

#1. Tűz

Ha nyitva hagyod a hálószobaajtót mielőtt lefekszel aludni és tűz keletkezik, akkor gyorsabban terjed és hamarabb éri el a szobádat.

A zárt ajtó viszont több időt biztosít számodra a cselekvésre, vagyis nagyobb az esélye annak, hogy kimenekülj a lakásból. 

Sokan fel sem szoktak ébredni a lakástűzre, mert az alvás közben észrevétlenül terjedő füsttől füstmérgezést kapnak – de a zárt ajtóval ennek a kockázata is csökkenthető, mert a tűz által keletkezett mérgező füst nem terjed olyan könnyen.

#2. Betörők

A zárt vagy, ami még jobb, kulcsra zárt halószoba ajtó növeli az esélyeidet egy betörésnél. Ugyanis, biztosan hallani fogod, ha idegen van az otthonodban.

Zárt hálószoba ajtónál viszonylag zavartalanul hívhatod a rendőrséget és várhatod kiérkezésüket.

#3. Zaj

Ha zajos környezetben élsz, akkor nem valószínű, hogy könnyen el tudsz aludni. Még, ha nem is szoktál hozzá, akkor is érdemes becsukva tartanod a hálószobád ajtaját, ugyanis a zárt ajtó tompítja a hangokat, főleg, ha a lakótársaid vagy a családod többi tagja rendkívül hangosan hallgatja a zenét, nézi a tévét, nem túl halkan tevékenykedik vagy egyszerűen csak éjjeli bagoly.

# 4. Pozitív energia

A hálószobákkal kapcsolatos Feng Shui egyik alapszabálya, hogy kerülni kell a nyitott ajtóval történő alvást.

Ennek oka, hogy a helyiségben lévő összes pozitív energia kiszökik rajta, és megnyitja az ajtót a negatív energiák előtt.

Ellenben, ha csukott ajtóval alszunk, akkor az biztonságérzetet kelt, amitől nyugodtabban alszunk és az életünk is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válik.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?