Autó, Érdekes

Vodkát tankolt egy eszement autós, az eredmény egész meglepő

Egy amerikai YouTube-videós kipróbálta, mi történik, ha Vodkát tankol az öreg Ford pick-upjába.

 

 

 

Az Egyesült Államokban élő Michael Vaim YouTube-csatornája javarészt autókról szól. Átlagos videók, bemutatók, de a legnézettebb alkotásai egy öreg Ford pick-uphoz köthetőek. Az általa csak Danger Rangernek nevezett típus kapott már az élettől, és eszement teszteket kellett kiállnia.

Egy alkalommal azt tesztelte a tulajdonos, hogy mi történik, ha boltban kapható, hétköznapi vodkát tölt az üzemanyagtartályba. Az öreg benzines negyedtanknyi benzinhez kapott nagyjából két liter szeszes italt. 

Vodkát tankolt egy eszement autós, az eredmény egész meglepő 1

Lerobbanás, torpanás, kínlódás helyett a Ford szinte észre sem vette a bekevert adalékot, 130 km/órával is tudott haladni, ami korához, állapotához mérten igen becsületes teljesítmény. 32 kilométer után sem történt katasztrófa, így megállt egy italboltnál, és vett még egy adag vodkát. 

Vodkát tankolt egy eszement autós, az eredmény egész meglepő 2

Az üzemanyagszintet jelző mutató már majdnem az üresben járt, amikor a gép megkapta a következő két litert. Innen még nyolc kilométert tett meg otthonáig, és a Ford egy köhintés nélkül, simán járó motorral állt meg a garázs előtt.

Az általa elkövetett merénylet ettől függetlenül nem tesz jót a technikának, csupán azt bizonyítja, hogy az egyszerű, munkára tervezett erőforrások bírják a ridegtartást, és elviselnek némi minőségromlást az üzemanyag terén.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?