Belföld

Csak az nem keres nettó 500 ezer forintot, aki nem akar dolgozni – állítja egy magyar vállalkozó

Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. vezetője szerint ma csak az nem keres meg félmillió forintot Magyarországon, aki nem akar dolgozni.

 

 

 

A Mészáros Lőrinccel és Tiborcz Istvánnal is üzletelő Balázs Telexnek adott interjújában az új csok pluszról beszélt: elmondta, hogy az 50 milliós hitel 3 százalékos fix kamattal 200-300 ezer forintos törlesztőrészletet jelent havonta, de szerinte ez megfizethető, hiszen

Ma aki dolgozni akar, az az 500 ezer forintot meg tudja keresni Magyarországon, ez pedig azt jelenti, hogy egy házaspár egymillió forintot kereshet, amiből bőven telik a törlesztőre.

– Ez így már egy működőképes jelenkori üzleti modell, ami annak köszönhetően lehet realitás a cégcsoport számára, mert a technológiafejlesztésekkel elért hatékonyságnöveléssel a magas szintű kivitelezési minőség megmaradt, míg az ár csökkent – mondta.

Az üzletember szavaira reflektálva a G7 portál azt írja, „nehéz olyan statisztikát találni, amely alapján legalább megközelítőleg igaz lenne az az állítás, hogy az 500 ezer forint megkeresésének csak az lenne a feltétele ma Magyarországon, hogy valaki dolgozni akarjon.” Mint írják, a nettó átlagbér kedvezményekkel együtt 370 ezer forint volt Magyarországon a legfrissebb, szeptemberi KSH-adatok szerint, a „tipikus” magyar munkavállaló keresetéről jobban árulkodó medián kereset pedig 311 ezer forint (szintén kedvezményekkel).

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?