Hírek

Breaking: Orbán Viktor nem vétózott, távolmaradásával tüntetett! – Megkezdődnek Ukrajnával az uniós csatlakozási tárgyalások – videó

Orbán Viktor nem vétózott, az Európai Tanács pedig úgy döntött, megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával! A magyar miniszterelnök nem szavazta meg, de nem is akadályozta a döntést, távolmaradt az üléstől, erről kora este bejelentést is tett!

 

 

 

Tegnap a parlamentben Orbán Viktor még azt mondta, abszurd és nevetséges lenne a tárgyalás a csatlakozásról a háborúban álló országgal, amely a magyar kormány szerint nem is teljesítette a tárgyalásokhoz szükséges feltételeket. Orbán Viktor az elmúlt hetekben arról is beszélt, hogy előbb stratégiai partnerséget kellene kötni az országgal, sőt, azt is megpróbálta elérni, hogy a ma kezdődő uniós csúcson ne is szerepeljen a napirendi pontok között ez a téma.

Ezzel szemben ma este Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az X-en azt írta, hogy úgy határoztak, megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

Orbán Viktor a távolmaradásával tüntetett. Facebook-videójában azt mondta, ha 26 tagország így döntött, Magyarország hagyja, hogy menjenek a maguk útján, de Magyarország távolmarad ettől a döntéstől:

Politico cikke szerint Orbán Viktor elhagyta a termet a döntésnél, ezért tudtak megegyezni a tagállamok. Charles Michel az X-en egyébként azt írta, az Európai Tanács úgy döntött, megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával. Az #EUCO megítélte Grúziának a tagjelölti státuszt. Az EU Bosznia–Hercegovinával is tárgyalásokat kezd, amint a tagsági kritériumoknak való megfelelés elérte a szükséges mértéket. A bizottságnak erről márciusig kell jelentést tennie.


forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?