Belföld, Hírek

Minden külföldi Eb-szurkolót beengednek az éttermekbe és a szállodákba védettségi igazolvány nélkül is, szemben a magyarokkal

Míg a magyaroknak védettségi igazolvány kell például az éttermek belső tereiben és a szálláshelyeken, addig az Eb-re érkező külföldi drukkereknek elég, ha felmutatják az Eb-jegyüket.

 

 

 

 


A Labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésére érkező szurkolók egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek a meccsekre nézőként és a szurkolói zónába egyaránt – szúrta ki a Telex a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet.

A szurkolói zónában lehet ételt, italt fogyasztani, lehet zenés rendezvényeket, koncerteket szervezni, és ezek létszámkorlátozás nélkül megtarthatóak.

A rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek esetében pedig a rendelet szerint

a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a mérkőzésre érkező magyar állampolgársággal nem rendelkező személyre, ha a mérkőzésre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyét felmutatja.

A rendelkezést megszegőkkel szemben 100 000 forinttól 1 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Az Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között tartják meg. Korábban kiderült, hogy a járványhelyzet miatt Bilbao és Dublin is visszalépett a rendezéstől. A rendező országok közül egyedül hazánkban lehetnek teltházas meccsek.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?