Celeb / Híresség

Várkonyi András vallomása: „A nyugdíjam vacak, de nem is abból élek”

A 75 éves színművész őszintén beszélt arról, milyen kevés a nyugdíja, ám állítása szerint nem is abból él, hiszen a mai napig aktívan dolgozik.

 

 

 

Várkonyi Andrást sokszor még ma is Vili bácsiként köszöntik az utcán, pedig az ikonikus magyar sorozatnak, a Barátok köztnek már évek óta vége. Bár Vili bácsi karrierje ott lezárult, a színművész továbbra sem hagyott fel a munkával. Vallomása szerint már rég nem ugyanaz a szenvedély fűti őt, mint fiatalkorában, de még ma is tevékeny.

„Az a fajta tűz, ami bennem volt huszonévesen, hogy plakátolást is vállaltam volna, annyira enyém volt a színház, illetve olyan ambíciók fűtöttek, már nincsen” – jelentette ki Várkonyi András a Hot magazinnak arra a kérdésre, csupán szenvedélyből vagy inkább a pénz miatt dolgozik ennyi idősen is. A színész hozzátette:

Hetvenöt éves korában az ember már ne akarjon forradalmár lenni.

Várkonyi kiemelte: bár ez nem a nyugdíjának köszönhető, szerencsére anyagi gondokkal nem küzd.

„Megélhetési gondjaim nincsenek, mert most is egy reklámban dolgozom, rengeteg szinkronizálást vállalok, és vannak készülő darabjaim is.”

A nyugdíjam vacak, de nem is abból élek.

A Barátok közt egykori színésze hozzátette: a felesége sokszor piszkálja azzal, hogy minek dolgozik ennyit még most is, de ő annyira szereti a munkáját, hogy meg sem fordult még a fejében, hogy abbahagyja.

A lap nem írja, de tavaly a Blikknek Várkonyi András elárulta, mit is jelent az a kevés nyugdíj. A családi házukat is a pénz miatt adták el és költöztek a fővárosba. Akkor így mesélt lapunknak a színész:

– Nem lenne szívünk eladni a házat, a rezsit viszont képtelenség kifizetni. Nincs százezer forint a nyugdíjam, a feleségemé is akörül van, és bár sokat dolgozom, ami jó kiegészítés, ennyit akkor se tudunk kigazdálkodni. A családunk tulajdonában van évek óta egy hatvan négyzetméteres óbudai panellakás, oda költöztünk novemberben. Nem volt könnyű döntés, de ez tűnt a legjobb megoldásnak – mondta a Barátok közt Vili bácsija, akinek először szokatlan volt a fővárosi élet és a szűkösebb otthon, de már megszokta, sőt, rájött, előnye is van.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?