Életmód

13 ajándék, aminek nem maradt el a hatása

Az ajándékozásnak kétesélyes a kimenetele. Vagy sikerül eltalálni az adott személy ízlését és őszintén örülni fog az ajándéknak, vagy pedig csak egy kínos élménnyel lesz gazdagabb mindkét fél. A cikkben mindkét esetre hozunk példát, és azt leszögezhetjük, hogy a hatás egyiknél sem maradt el.

 

 

 

1. Tanár néni vagyok egy iskolában, és az egyik kisdiák nőnap alkalmából véletlenül egy rózsává hajtogatott bugyit adott nekem ajándékba.
2. Miután megházasodtam, az anyósomtól minden születésnapomra olyan dolgokat kaptam, amiket igazából a feleségemnek, azaz a lányának vett. Az ajándékok átadásakor mindig csak annyit mondott, hogy ha nem tetszik, akkor add csak oda a feleségednek, ő biztosan hasznát veszi majd. Ez így ment néhány évig, amikor is eldöntöttem, hogy visszavágok. A következő születésnapjára egy szerszámkészletet adtam neki ajándékba, és amikor flegmán megkérdezte, hogy „mit kezdjek én ezzel?!”, akkor csak annyit válaszoltam, hogy ha nem tetszik, akkor add csak oda a férjednek, ő biztosan hasznát veszi majd. Villámokat szórt rám utána a szemeivel.
3. Egy étteremben dolgozok pincérként, és a minap egy aranyos 4 éves kislánytól egy kalóz szemtakarót kaptam borravalónak. Azóta is büszkén viselem.
4. Egyszer a nagymamámtól karácsonyra kaptam egy hálóinget, ami szinte teljesen átlátszó volt. Mosolyt erőltettem az arcomra és kedvesen megköszöntem, de ő nem érte be ennyivel, és azt akarta, hogy próbáljam fel ott az egész család előtt, hogy megnézze, jó-e rám. Amikor nemet mondtam, akkor megsértődött, és azt mondta, hogy biztosan azért nem akarom felvenni, mert nem tetszik az ajándéka.
5. Apák napja alkalmából a gyermekeim készítettek nekem reggelit. Látványra nem rossz, de azért ettem már emészthetőbbet.
6. A születésnapomon betoppant hozzánk az anyósom és közölte velem, hogy fél órám van elkészülni, ugyanis születésnapi meglepetésként befizetett engem egy műtermi fotózásra. Mindezt úgy, hogy egy héttel korábban szültem. Megmondtam neki, hogy a körülményekre való tekintettel nem szeretnék élni a lehetőséggel, ő pedig azóta sem áll velem szóba.
7. A legőszintébb és leginkább szívből jövő ajándékot a kisunokámtól kaptam a születésnapomra. Ez rajzot, amire ezt írta: „Örülök, hogy nem vagy halott.”
8. A 15. születésnapomra egy biliárd dákót kaptam a szüleimtől. Amikor átadták, természetesen azonnal azt gondoltam, hogy akkor kapok egy biliárdasztalt, de nem. Kaptam egy dákót biliárdasztal és golyók nélkül.
9. Egyik reggel a kisfiam azzal kedveskedett nekem, hogy ő csomagolt ebédet a munkába számomra. A dobozos sör láttán először azért felvontam a szemöldökömet, de aztán átgondoltam a dolgot, és mondtam a feleségemnek, hogy ezentúl minden reggel hagyja a kisfiunkra az ebédem összekészítését.
10. A 12. születésnapom alkalmából egy ruha szöszeltávolítót kaptam a nagyszüleimtől. Képzelhetitek, hogy mennyire örültem neki.
11. Majd kiugrottam a bőrömből, amikor kinyitottam és megláttam az apámtól kapott karácsonyi ajándékot, de aztán hamar alább hagyott a lelkesedésem.
12. Egy fickó az első randikon 3 rúd szalámit adott nekem ajándékba. Amikor megkérdeztem, hogy miért gondolta azt, hogy 3 rúd szalámi a megfelelő ajándék egy első randira, akkor azt mondta, hogy egy húsüzemben dolgozik, és onnan nyúlta le nekem.
13. Miután elváltunk a feleségemmel, a fiunk adott nekem ajándékba egy pizzaszeletelőt azzal a hozzáfűznivalóval, hogy minden bizonnyal nagy hasznát fogom venni az elkövetkezendő hónapokban.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?