Belföld, Hírek

Breaking – Schadl Györgyöt kiengedték: ezek voltak az utolsó szavai bilincsben

A bíróság elrendelte Schadl György szabadlábra helyezését! A mai tárgyalás végén ügyvédje indítványozta a korrupciós vádakkal bíróság elé került bírói végrehajtói kar korábbi elnökével szemben a kényszerintézkedés megszüntetését, és bűnügyi felügyelet elrendelését. Schadl 2021 november 5-e óta van letartóztatásban.

 

 

 

– Soha nem akartam elszökni. Későbbiekben sem áll szándékomban elmenekülni. Vallomásomon nem áll szándékomban változtatni. Akiket az ügyészség szeretett volna tanúként meghallgatni, az megtörtént. Bűnismétlésre nincs is lehetőségem, már nem vagyok a végrehajtói kar elnöke. Szeretném kérni a méltányos eljárást – ezek voltak Schadl György utolsó szavai bilincsben.

Ugyancsak szabadlábra helyezték az ügy harmadrendű vádlottját, R. Róbertet.

Mindkettőjük esetében bűnügyi felügyeletet, vagyis háziőrizetet rendeltek el. A lábukon nyomkövetőt kell viselniük, a megadott lakcímet nem hagyhatják el, csak engedéllyel. Schadl egy budapesti címet adott meg, ahol feleségével é. R. Róbert kecskeméti házába kerül vissza.

R. Róbert is házi őrizetbe került / Fotó: Gaál Zoltán

Schadl örömmel, de néma csendben fogadta a bíróság határozatát. A bilincs eközben is rajta volt. Úgy tudjuk, visszaviszik a börtönbe, onnan fogják szabadon engedni a vádlottakat.

– A bíróság ad egy lehetőséget mindkét vádlottnak, remélve, hogy nem fognak visszaélni a lehetőséggel. Két év után látott lehetőséget a bíróság az enyhítésre – indokolta a döntést dr. Tóth Erzsébet bíró.

Az ügyészség nem fellebbezte meg döntést. Schadl György édesapja – aki az ügy 18-ad rendű vádlottja – is jelen volt a tárgyaláson. Mosolyogva kacsintott össze fiával, de nyilatkozni nem szeretett volna lapunknak.

Köszönettel tudomásul veszem a döntést – mondta zárszóként a tárgyalás végén, Schadl ugyancsak bilincsben.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?