Belföld, Hírek

„Előbb ölhet a bika, minthogy függőséget okozna” – Vészjósló képet festett le az új dizájnerdrogról Zacher Gábor

Újabb aggasztó részletek derültek ki az új dizájnerdrogról, a bikáról.

 

 

 




 

Mint ahogy korábban a Blikk megírta, az új szer már legalább 11 ember halálát okozta és egyre népszerűbb Budapest kerületeiben.

Zacher Gábor a Ripost-nak mesélt arról, hogy a bika akár tízszer erősebb lehet a marihuána fő hatóanyagánál. A toxikológus karjaiban egy harmincéves fiatalember halt meg, akinek a szertől görcs alakult ki a szívénél, pedig ugyanolyan bikás cigit szívott, mint a társa, aki életben maradt. Zacher elmondása szerint a drogdíler maga sem tudja, mit is tartalmaz pontosan a Kínából érkező kábítószer, így nagyon könnyen túladagolhatja azt a varázsdohányban.

Előbb ölhet a bika, minthogy függőséget okozhatna” – tette hozzá. Mint mondja, az addikcióhoz idő kell, míg egy új dizájnerdroggal felkevert anyag az első kipróbáláskor végzetes lehet.

„Emlékszem, amikor az egyik gyorsétterem mosdójában sikeresen visszahoztunk az életbe egy embert, aki túladagolta a heroint, mert van rá ellenszer. A bikára nincs. Ez a szer rendkívül intenzív, tízszer erősebb a hatása, mint a marihuána fő hatóanyagának, a THC-nak. Ráadásul az utóbbi időben a rendőrség által lefoglalt biofüves cigarettákban nem egy, hanem többféle hatóanyagot is kimutattak, márpedig ez nem matek, ahol egy meg egy az kettő, hanem kémia, ezeknek a szereknek a hatása hatványozottan nő.”

Korábban Zacher az ATV-nek mesélt, hogy a szer használata olyan mint az orosz rulett, nem tudni, hogy egyesek miért halnak meg tőle és mások miért nem.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?