Életmód, Érdekes

Éjszakára a zárban hagyod a kulcsot elfordítva? Ez hatalmas hiba!

Sokan megbánták már, hogy éjszakára a zárban hagyták elfordítva a kulcsot! Tanuljunk a hibáikból és előzzük meg a bajt. Elmondjuk, hogy hogyan.

 

 

 

Gyakran belülről zárjuk be az ajtót, a kulcsot pedig a zárban hagyjuk ráadásul elfordítva. Úgy tűnhet, hogy ez garantálja a biztonságunkat és a jó éjszakai alvást garantálja. Valójában ez egy súlyos hiba, amely megkönnyítheti a potenciális betörők dolgát.

Hogyan védekezhet a betörés ellen?

Ez a kérdés teljesen jogos, tekintettel arra, hogy a rendőrség rendszeresen felhívja a lakosság figyelmét a potenciális betörésekre. Néha azonban, amikor megpróbáljuk biztonságossá tenni az otthonunkat, nem megfelelő módszereket alkalmazunk, amelyek még nagyobb betörésveszélynek tehetnek ki bennünket.

A kulcsot a zárban hagyni súlyos hiba. Így segít a tolvajoknak

Hatékony módszernek tűnhet a betörés megelőzésére. Különösen éjszakára szeretjük alkalmazni ezt a módszert, amikor az ajtót belülről zárjuk és nem vesszük ki a kulcsot. Úgy gondoljuk, hogy mivel a zár be van zárva, a kulcs pedig keresztbe fordítva, a tolvaj nem tudja kinyitni az ajtót. Sajnos ez hatalmas tévedés. Valójában, ilyenkor még nagyobb a valószínűsége az alvás közbeni betörésnek.

Ha egyik napról a másikra a zárban hagyjuk a kulcsot, az csak megkönnyíti a dolgunkat. Hogyan lehetséges ez? A betörők egy egyszerű szerszám segítségével elfordíthatják a zárat, nem kell aggódniuk a zárban lévő reteszek kinyitása miatt, mert a másik oldalról behelyezett kulcs már kinyitotta őket.

Hogyan védekezhet a betörés ellen?

Először is érdemes beruházni masszív betörésgátló ajtókraGyakran már a látványuk is elriaszthatja a potenciális tolvajt. Egy másik ötlet a betörések megelőzésére az ablakrács vagy legalább a betörésgátló redőny, különösen, ha a földszinten lakunk.

betörők elleni védekezés másik módja a szomszédokkal való jó kapcsolat ápolása. Távollétünk alatt az otthonunkról is gondoskodnak, rendszeresen megjelennek ott, leveleket vesznek ki a postaládából, villanyt kapcsolnak, vagy felhúzzák a redőnyt. Így egyértelműen jelzik, hogy valaki bent van, ami elriaszthatja a potenciális betörőket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?