Celeb / Híresség

Végre! Magyar állampolgár lett Fekete Pákó

Szerencsére a kedvenc tételét húzta, így nem volt túl nehéz dolga. Még a Himnuszt is elénekelte a szerencsés bizottságnak.

 

 

 

Bár már jó ideje Magyarországon él és a magyar közönséget boldogítja előadásaival, még csak most tette le a magyar állampolgárságot Lapite Oludayo, vagyis Fekete Pákó.

A sztár maga tudósította a 24.hu-t a sikeres vizsgáról, azt is elárulta, hogy a kedvenc tételét húzta a vizsgán.

„Eljött végre ez a nap is! Több, mint tíz év után vettem a bátorságot, és folytattam a megkezdett állampolgársági vizsgát. A sok tanulásnak meglett a gyümölcse, és október 20-án sikeresen letettem az írásbeli után a szóbeli vizsgát is. A bizottság is megjegyezte, hogy látszik a sok munka, és biztosan a könyvből is sokat tanultam.

A tudás mellett a szerencse is mellém állt, mert az egyik kedvenc tételemet húztam, amiben a Himnusz – amit büszkén el is énekeltem a bizottságnak–, a Hungarikumok és a honosítás voltak.

A portál felidézi, hogy magyar állampolgársági vizsgát annak kell tennie, aki a magyar állampolgárságot szeretne kapni. A sikeres alkotmányos alapismeretek-vizsgához az általános iskolai Alkotmányos alapismeretek című tankönyv anyagát és Magyar Köztársaság Alkotmányának tartalmát kell ismerni.

Pákónak korábban volt egy magyar felesége, és két magyar állampolgárságú fia is van.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?