Belföld

Mészáros Lőrinc díszpolgár lett

Díszpolgári címet adományozott Felcsút község önkormányzata Mészáros Lőrincnek – közölte a Mészáros csoport Kommunikációs Igazgatósága szombaton az MTI-vel.

 

 

 

A közlemény szövege szerint a helyi képviselő-testület a kitüntetéssel köszönte meg Mészáros Lőrincnek, hogy vállalatcsoportja karitatív tevékenysége mellett, elkötelezett lokálpatriótaként kiemelt figyelmet fordít a térség fellendítésére, az ott élők életszínvonalának javítására, jólétük előmozdítására.

Hozzáfűzték: a nagyvállalkozó régóta munkahelyteremtéssel és pénzügyi támogatással segíti nemcsak Felcsút, de a teljes régió felemelkedését.

Az általa megálmodott Mészáros Alapítvány például 2016 óta mintegy 1200 felsőoktatásban tanuló helyi és környékbeli fiatalt támogatott 700 millió forint értékű ösztöndíjjal, míg a 2017-ben alapított Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány által közel 3300 általános és középiskolai diák, illetve 300 otthonteremtő fiatal pár jutott több mint 1 milliárd forint támogatáshoz – idézték fel.

Kiemelték, hogy a térség fejlesztése mellett Mészáros Lőrincnek köszönhetően a Pancho Aréna és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által Felcsút a hazai utánpótlásnevelés és a futball élet egyik meghatározó központja lett.

Mészáros László, Felcsút polgármestere a közlemény szerint a díszpolgári cím átadása előtt úgy fogalmazott: „Ez a cím annak a személynek adományozható, aki Felcsút község érdekében kiemelkedően jelentős munkájával, helytállásával, kiállásával vagy egész életművével hozzájárul a település fejlődéséhez, értékei, érdekei megóvásához, polgárai életkörülményeinek javításához, a község jó hírnevének öregbítéséhez.”

A díszpolgári cím átvételét követően a tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc azt mondta: „Felcsút és az egész Vál-völgye térség szívügyem, hiszen itt nőttem fel. Éppen ezért kiemelt kötelességemnek érzem a rászoruló helyi emberek és ügyek támogatását, a fiatalok tanulmányainak megkönnyítését, a terület gazdasági fejlődésének elősegítését.”

Az üzletember a felcsúti díszpolgári cím mellett további két határon túli település, Eszék és Csíkszereda díszpolgári címével büszkélkedhet – áll a közleményben.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?