Celeb / Híresség

Piti bűnöző módján intézi a lopási ügyét az RTL sztárja: Manuel hat éve nem fizet

A napokban volt a hatéves évfordulója a bűnügynek: Manuel és két társa ellopták a Noé Állatotthon kihelyezett adománygyűjtő dobozát. Az énekesnek és két társának fejenként 20 ezer forintot kellett volna visszafizetnie, plusz 50 óra közmunkát elvégezni, de ez azóta sem történt meg. Az időközben sztárrá avanzsáló fiatal előadó ma egy 4 milliós Hublot órában feszít főműsoridőben, és a jelek szerint nem sokat gondol a múltra.

 

 

 

Vannak az életben rossz döntések, kerülhet egy befolyásolható fiatal rossz társaságba, de ritka érzéketlen lelkület kell ahhoz, hogy valaki azt a pénzt lopja el, amit rászoruló állatoknak gyűjtenek a jószívű állatbarátok. Pedig Manuel pontosan ezt tette. A zenész és két barátja 2017-ben látogatott el az ország egyik legnépszerűbb menhelyére, a Noé Állatotthonba, ahol egy rövid sétát követően úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik a kapuban kiállított, átlátszó műanyagból készült adománydobozt. Magyarul ellopják. 

Manuel és a társai 2017-ben a lopás előtt és közben Fotó: Noé Állatotthon
Manuelék nem fizetnek: hat éve várnak a kompenzációra az állatotthonban 

Az alkalomszülte tolvajokat órákon belül elkapta a rendőrség, a fiúkat végül 50 óra közmunkára kötelezték, amit nyolc hónapon belül kellett volna teljesíteniük, illetve fejenként 20 ezer forintot is vissza kellett volna fizetniük. Volna… Mert Manuelék azóta sem kártalanították a menhelyet. Az ügynek a napokban volt a hat éves évfordulója, ebből az alkalomból osztott meg egy friss posztot a Noé szóvivője, Schneider Kinga: 

– Manuel… még csak 6 év telt el, de már senki sem emlékszik erre… manapság főműsoridőben imádja mindenki… Persze biztos nagyon megbánta és mindenki megváltozhat és jár neki egy második esély. Hát mi megadtuk neki a második esélyt. Ő meg vállalt mindent is, csak azután azt sem sikerült betartania. Az őt kiemelő csatorna és menedzsment pedig mindenről is tud/tudott, de ugye kit érdekel!

Csak az ígérgetés megy 

Az RTL sztárja nem törte össze magát, hogy jelentkezzen, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy az X-Faktor nevű tehetségkutatóban fog szerepelni. Ekkor a kereskedelmi csatorna szerkesztői megkeresték az állatotthont (nem Manuel jelentkezett) azzal, hogy a fiú hamarosan nagyon népszerű előadó lesz, és mi lenne, ha olyan együttműködést dolgoznának, ki, amelynek az az üzenete, hogy mindenki kaphat egy második esélyt… 

Az RTL Klub megkeresett minket, hogy Manuellel rendezzük a dolgokat, dolgozzunk össze még a műsor előtt. Írjuk posztot a fiúról, arról, hogy jóvátette minden bűnét, az X-Faktorban drukkoljunk neki, erről is posztoljunk a közösségi felületeinken, vagyis vegyünk úgy részt az imidzs-építésében, hogy ő közben tényleg ledolgozza nálunk a büntetését

 – nyilatkozta a Bors megkeresésére Schneider Kinga. 

Nyitottak voltunk, tényleg hiszünk abban, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt – ahogy a nálunk menedéket kapó állatok is azt kapnak –, szóval örültünk a lehetőségnek. Egy menhely sorsa az adományozókon múlik, nekünk szükségünk volt/van a reklámra. 

Schnider Kinga Noé Állatotthon
Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője Fotó: Kinga Schneider/Facebook
Manuel nem jelentkezett 

Manuel azonban nem jelentkezett, az együttműködésből nem lett semmi… Az énekes évek múlva, a pandémia idején került elő, azt mondta, szeretne közösségi gyűjtést szervezni az állatotthonnak. 

A Covid alatt felvette velünk a kapcsolatot, hogy szeretne közösségi gyűjtést szervezni nekünk, de épp zárva volt az egész világ, így mi is. Pedig jó lett volna, ha a csatornáin beszél rólunk, ha megkéri a követőit, hogy aki úgy érzi, az az adója 1 százalékát utalja nekünk, népszerűsítsen bennünket, ebben segítsen. De utána megint eltűnt 

 – mondta a szóvivő. 

Az ügy hat éve húzódik. Azóta Manuel nem fizetett és nem dolgozta le a büntetését, ellenben nagy sztár lett, közel 300 ezren követik a TikTokon, az RTL-en főműsoridőben vezet műsort, az ország egyik legismertebb előadója. A Noé Állatotthon szóvivőjének méltatlankodó posztja egyébként eljutott hozzá, bár ő maga nem vette a fáradtságot, hogy telefonáljon, de a menedzserét megbízta azzal, hogy kapcsolatba lépjen a menhellyel. 

A poszt után írt nekünk a menedzsere. Azt mondta, szeretnék felvenni velünk a kapcsolatot és másnap beszéltünk is, nem Manuellel, hanem a menedzserrel… Azt kérdezte, mi lenne az a dolog amivel, le tudna zárulni ez az ügy

 – mesélte a szóvivő, aki a Borsnak is csak azt tudta mondani válaszként, amit Manueléknek: fizesse ki a büntetést, és dolgozza le a rá kirótt közmunkát!

Hogy mi lesz a mostani megbeszélés vége, még nem tudni. Annyi azonban bizonyos, hogy a fiatal sztárnak biztosan nem esne nehezére 20 ezer forintot kipengetni, hiszen például egy korántsem két fillért érő Hublot Big Bang nevű órában feszít a fotóin. Az acél óra 114 apró gyémánttal van kirakva, az ára pedig a piacon körülbelül 4 millió forintba kerül az óraszakértő szerint. Ha csak a töredékéből vett volna eledelt az elárvult menhelyi állatoknak, már azzal is sokat segített volna… 

Manuel
Manuel 4 milliós órában feszít, de 20 ezer forint bírságot nehezére esik kifizetni Fotó: Manuel

forrás: borsonline.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?