Életmód

Ez a nagymama minden nap a hátán viszi az unokáját, miután ellopták a kerekesszékét

A 72 éves Aura Teresa Márquez egy szerény házban él a kolumbiai főváros, Bogotá külvárosában, El Refugio negyedében. Ez a hölgy mindent megtesz, hogy támogassa 3 unokáját, csendben feláldozza magát a jólétükért.

 

 

 

Ebbe beletartozik az is, hogy 8 és 10 éves unokáival együtt átkel körülbelül 25 burkolatlan úton, hogy ne késsék le az iskolába tartó buszt, de nem csak ez.

Aura olyan bátor és odaadó nagymama, hogy mindent megtesz azért, hogy gondoskodjon 12 éves unokájáról, Laura Valentináról, aki mozgáskorlátozott, nem beszél és nem tud járni.

A kis Laura 8 hónap után ágyhoz kötött lett, miután magas láza agyhártyagyulladáshoz vezetett. Azóta kerekesszékhez van kötve.

Bár a nagymamának is vannak egészségügyi problémái, különösen a lábával és a lábfejeivel, amelyek gyakran megduzzadnak, mégis mindenhová magával viszi az unokáját.

Míg lányai, Jenny Paula és Olga szobalányként dolgoznak, hogy némi jövedelemhez jussanak, Aurára marad a 3 kisgyermek gondozása.

Sajnos valaki ellopta a kis Laura régi kerekesszékét, valamint bátyja, Alejandro és unokatestvére, Jonah csekély karácsonyi megtakarításait.

Ráadásul az egyetlen személy, aki akkoriban segített nekik, Carlos, Aura fia volt, de ő most börtönben van. Látva, hogy a család annyi nehézségen megy keresztül, és hogy még pelenkájuk sincs a gyerekeknek, Carlos lopott, és a rendőrség elkapta.

Laura anyukája és nagymamája nagyon szomorú, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy karácsonyra bármit is adjanak a gyerekeknek. Szerencsére nagyon kevésből is beérik, pedig soha nem volt új ruhájuk vagy játékuk (az összes használt volt vagy a szemétben találták).

Aura nagymama mindezek ellenére hisz abban, hogy a csoda még megtörténhet, és valaki képes lesz egy kicsit segíteni nekik, hogy enyhüljön minden szenvedésük.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?