Életmód, Érdekes

“Egy egyszerű hetero srác vagyok boldog házasságban, aki szeret magassarkút és szoknyát viselni!”

Magas sarkú cipőt először a férfiak viseltek még a 10. században – állítják a történészek. Korunkban néhány férfi visszanyúl a magas sarkakhoz, melyeknek viselése a popkultúrába is beszivárgott. Nemrég a 61 éves, Németországban élő mérnök, Mark Bryan elkezdett magassarkúban és szoknyában járni a munkahelyére, de ez a normál hétköznapi viselete is. Látványa arra ösztönzi az embereket, hogy hagyjanak fel a sztereotípiákkal, és merjenek úgy öltözni, ahogyan szeretnének.
Ismerd meg most az ő történetét!

 

 

 

A magas sarkak és a szoknyák nem csak divatkellékek számára.

Mark Bryan robotikai mérnök, 3 gyermek édesapja, elsőre teljesen átlagos férfi. Életét a munkája és a család töltik ki. Nemrégiben azonban felkavarta az internet állóvizét, és több mint 260.000 követőre tett szert azzal, hogy elkezdett megosztani fotókat mindennapos megjelenéséről, ami egyáltalán nem nevezhető tipikus apukás kinézetnek.

4 évvel ezelőtt drasztikusan megváltoztatta a ruhatárát. A szekrényében ma piros magassarkúk, kockás miniszoknyák, térdig érő ceruzaszoknyák és hosszú szárú csizmák foglalnak helyet. Nemcsak képeket tesz közzé, de azt is megosztja a követőivel, hogy szerinte az öltözködése miért éppen olyan normális, mint bárki másé.

Ezzel a külsővel erősebbnek és magabiztosabbnak érzi magát.

Jobban szereti a szoknyákat, mint az egyberuhákat, mert elmondása szerint a szoknyákat jobban lehet variálni, és deréktól felfelé hordhat hozzájuk férfi ruhákat. Számára a ruháknak nincs nemük. Véleménye szerint a mások által férfi nadrágoknak tekintett ruhadarabok igen egyhangúak, de szoknyákból sokféle fazon és szín létezik, ezért érzi magát jobban, mikor ezeket viseli.

A felesége és a gyermekei egyetértenek vele és támogatják.




Mikor először beszélt a gyerekeivel az új ruháiról, próbálta elmagyarázni nekik, hogy ebben a szexualitásnak semmiféle szerepe nincs, nem arról van szó, hogy apa meleg lett. A lánya ma már a legelhivatottabb rajongója, és alig várja, hogy belenőjön apja cipőibe.

A felesége mindig is mellette állt, még a ruhák összeválogatásában is segít neki. Mint mondja, mostani stílusát Meghan Markle inspirálta még a házassága előtti időkből.

Mark hamar megtanulta, hogyan kezelje az emberek véleményét.

Nagyon sok durva beszólást és kommentet kapott már. Ám a munkahelyén és az utcán is sokan egyetértenek azzal, hogy Mark egy teljesen normális fickó, aki férfiasan viselkedik és férfias témákról is lehet vele beszélni. Mikor az emberek elkezdik faggatni a szexuális beállítottságáról, ő mindig visszakérdez, hogy vajon akkor is érdekelné-e ez őket, ha szoknya helyett nadrágot viselne. A kérdéseken hirtelen fel tudja magát bosszantani, de úgy érzi, az embereket tartósan nem igazán foglalkoztatja, hogy miben járnak mások.

Vannak kedvenc ruháid, amelyeket viselnél, bármit is gondolnak vagy mondanak mások?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?