Belföld

Nyilatkozott a világrekorder magyar piás ismerőse: „Ha két órával később kapnak el, még többet mutatott volna a szonda”

Múlt héten írtunk az elképesztő esetről, mely során rendőrök megszondáztattak egy magyar kerékpárost, akinek véralkoholszintje 5,67 ezrelék volt abban a pillanatban, ez alighanem világrekord. Emellett ez a mennyiség már bőven az életveszélyes állapot ketegória, de Robi ismerősei szerint neki ez csak egy átlagos piázás eredménye, és többet is mutathatott volna az a szonda, ha nem kapcsolják le a pálinkafőzésre igyekvő nagyivót. Robi lakhelyén, a magyar kisebbség lakta szerbiai kis faluban a Blikk kérdezte az esetről a helybelieket.

16 éves kora óta nem fordult elő, hogy két egymást követő nap nem rúgott be az 55 éves Cs. Róbert. A férfi ismerősei szerint ő a józansághoz közeli állapotban is 2-es véralkoholszintet jelző értéket fújt a rendőrök szondáján. 

A szervezete hozzászokott az piához, napi szinten – csak a kocsmákban – 13-15 féldeci pálinkával edzett, amit sörökkel kísért le, s ebben még nincs benne a háztáji fogyasztás. Amikor 10 napja, az apatini járőrök intézkedtek vele szemben, akkor éppen pálinkafőzésre kerekezett egy ismerőséhez – amikor 5,67-es értéket mutatott a szonda! Egy átlagembernek ez már halálos alkoholmérgezés

– Robi mindannyiunknál jobban bírja a piát, az már szent, mindig azzal dicsekedett, neki az alkohol már konzerválta a szervezetét. Tudott dolgozni ittasan is, ezért volt pénze. A rendőrök utaztak rá, többször elkapták részegen bringázva, vagy hat bírságot nem fizetett be, ezeket kell most leülnie. Ezen a télen nem lesz gondja fűtésre, kajára, ruhára, de hogy miként bírja majd ki pálinka nélkül, s mi lesz vele, ha szabadul, az rejtély. – mondja egy másik ismerőse.

Hogy tudjátok hova helyezni ezeket az alkoholértékeket, mutatjuk a véralkoholszint fokozatait:

A skála szerint Robi napi szinten az életével játszik, ő azonban inkább a rendőrök miatt aggódik.

A falubeliek szerint óvatos volt, figyelte a zsarukat, ha rendőrautót látott, azonnal lepattant a kerékpárjáról, amit aztán bedobott az árokba, avagy áthajította egy kerítésen. Tízből kilencszer bejött a csel, amivel fel is húzta a rendőröket.

Tavaly már mértek nála 4,4-es értéket, amikor elkapták ittasan biciklizve, a mostani 5,67 ezrelékes véralkoholszint-mérése után azonnal bilincsbe verve vitték el.

Robi egy korábbi igazoltatáskor

Robi egy korábbi igazoltatáskor (Fotó: Facebook)

Robi aznap éppen pálinkafőzésre indult, ha két órával később kapják el, még többet mutatott volna a szonda.

– Ha szabadul, várjuk a templomba, segítünk neki, hogy tiszta maradhasson, rajta múlik. Persze, itt mindenki iszik, az almából mindenki pálinkát főz, nehéz megállni, nagy a kísértés.

De annyit, mint Robi, senki nem ivott… Ahogy az unokám mondta, naponta edzett, mint a sportolók, világrekordot csak így lehet elérni

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?