Celeb / Híresség

Mégsem Kőgazdag Takács Kata párja? Attila tízmilliókkal tartozik, jelenleg végrehajtás és rendőrségi ügy folyik ellene

Többszázmillió forintos adósságot halmozhatott fel, amely miatt úgy tudjuk, adósságkezelési eljárás, valamint büntetőeljárás folyik jelenleg a TV2-n futó Kőgazdag fiatalokban szereplő Takács Kata párja, a reality-ben is feltűnő Tóth Attila ellen. Bár a műsorban úgy tűnt, az üzletember tele van pénzzel, százmilliós dubaji lakást vásárol, úgy értesültünk, a valóságban a milliók helyett inkább tartozásai lehetnek.

 

 

 

A férfi már a sorozat első adásában feltűnt, ezután kereste meg lapunkat több károsult is. Azt mesélték, 2021 tavaszán bíztak meg adósságkezelőt, közülük elsőként egy óbudai üzletember, akinek Attila 180 millió forinttal tartozott. Hamar találtunk több olyan embert, akiknek az üzletember tartozik, összesen több százmillió forintos adóssága is lehet.

 Mindannyian felháborodtunk, mikor megláttuk, hogy a nem létező pénzével kérkedik a tévében. Ha van is pénze, vissza nem fizetett kölcsönökből lehet. Nem tudnak rajta semmit behajtani, úgy tudjuk, villája, luxuslakása más nevén vannak, márkás autóit lízingeli. Ő egy csaló, akinek börtönben a helye – mondta lapunknak az egyik, neve elhallgatását kérő károsult, akinek több mint húszmillió forinttal tartozik a férfi, de többen is dokumentumokkal igazolták, hogy korábban külön-külön több tízmillió forintot adtak Attilának, ám a pénzüket a mai napig nem látták. Ugyan később adósságrendezésre irányuló szerződést is kötöttek az adóssal, ez sem vezetett eredményre.

A károsultak elmondása szerint Attila azt állította, különböző pályázatokkal és befektetésekkel foglalkozik itthon és külföldön. Régi barátságukra való tekintettel kezdetben néhány milliót adtak kölcsön neki, ezt eleinte vissza is fizette.

– Ezen felbátorodva nagyobb összegeket is befektettünk nála. Azonban ekkor már nem jöttek a várt pénzek. Ő folyamatosan nyugtatott minket, kisebb összegeket meg is fizetett és papírokat mutogatott, hogy minden rendben. Aztán amikor a behajtó cég képviselője minket is felkeresett, akkor döbbentünk rá, át lettünk verve – mesélte egy másik egykori üzlettárs.

A megbízott adósságkezelő cég vezetője a Blikknek elmondta, minden törvényes lehetőséget kihasználva járt el Tóth Attilával szemben.

– Mivel sem ingatlant, sem céget, sem olyan bevételi forrást nem tudott igazolni, amivel az eljárásban nagyobb sikereket lehetett volna elérni és a tartozás rendezésére szándékot sem mutatott, ezért a károsultak ügyvédeik tanácsára közösen feljelentést tettek különösen nagy értékre elkövetett csalás miatt. Ez 2021 decemberében meg is történt, azóta tart az ügy, amit összevontak tudomásunk szerint egy cég által igazolt nagy összegű követeléssel Attila felé – magyarázta lapunknak a Flott Control Security Kft. ügyvezetője, Kassai Zsolt.

Információink szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál több szálon fut a nyomozás az ügyben, egy részét vádemelési javaslattal már továbbították az ügyészségnek, ahonnan megerősítették az eljárás tényét.

– A kérdezett ügyet a rendőrség egyesítette egy bűnügyhöz, amelyben a nyomozás eredményeképpen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival – mint társtettessel – szemben jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt. A vádirat lényege szerint a vádlottak közel 47,5 millió forintot csaltak ki egy cég képviselőjétől, arra hivatkozva, hogy ingatlanok jutányos áron történ megvételében tudnak közreműködni – közölték lapunkkal.

Kerestük Tóth Attilát, ám nem kívánt nyilatkozni és lapzártánkig. A károsultak elmesélték, a Kőgazdag fiatalokban szereplő Takács Kata párjával legutóbb a behajtó cég irodájában találkoztak, ahol papíron ismerte el a tartozását, ám azóta sem törlesztett.

– Feljelentettük, azután végighívta mindannyiunkat és azt kérdezte, ha kifizeti az adósságát, visszavonjuk-e a feljelentést, mikor jeleztük, hogy nem, teljesen más hangot ütött meg, megfenyegetett mindenkit – mesélte az egyik volt barát. – Meg kell őt állítani, mielőtt másokat is átverne!

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?