Életmód, Érdekes

Ő volt a világ legkövérebb nője, ma már felismerhetetlen, miután 250 kilót fogyott

Pauline Potter körülbelül 250 kilót fogyott, amióta szerepelt a My 600lb Life című valóságshow-ban, és bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legkövérebb nő a világon.

 

 

 

Pauline Potter csak egy motoros robogó segítségével tudott közlekedni, miután elérte a 317 kilót, de mostanra megváltoztatta az életét, és testsúlyának több mint felét sikerült leadnia.

A My 600 lb Life című műsor sztárja bevallotta, hogy annak idején azért szerette volna elérni a több mint 300 kilót, mert a férje bevallotta, hogy vonzódik a kövérebb nőkhöz, és eleinte még ő maga is a megszállottja volt a súlyának, de végül rájött, hogy túl messzire ment.

Azt mondja, meglepődött, amikor 2012-ben a világ legnehezebb élő nőjeként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. „Arra gondoltam, ha felveszem velük a kapcsolatot, és megmutatom magamat, valaki talán tud segíteni. Amikor azt mondták, hogy én vagyok a legkövérebb nő a világon, megdöbbentem.” – ismerte be Pauline.

„Korábban szerettem a méreteimet, de túl messzire mentem. Most már felállni is túl nehéz lett. Valakinek húznia kell, miközben lassan álló helyzetbe ringatom magamat” – mondta a nő még a fogyása előtt.

Azt is hozzátette, hogy a leghétköznapibb tevékenységek, például a mosakodás is nehezek voltak a számára.

„Van egy walk-in fürdőkádam, ahol egy széken ülök, és egy mozgatható zuhanyfejet használok. Rengeteg munkával jár. A sok bőrredő ugyanakkor a fertőzésekre is hajlamossá tesz. Ennek megelőzése érdekében minden nap megmosakodok, alaposan megszárítkozok, majd kukoricakeményítővel dörzsölöm be a hasam és a térdem körüli ráncokat. A fiamnak kell segítenie az olyan részeken, amiket nem érek jól el” – magyarázta.

Pauline 2002-ben online ismerte meg a férjét, Alexet. Akkoriban 273 kiló volt, de mivel a férfinak tetszett, ahogy kinéz, felszedett még néhány kilót. A pár Las Vegasban házasodott össze 2003-ban, éppen Valentin-napon, de végül elváltak, és azután a fia, Dillon volt az, aki gondoskodott róla.

Miután megjelent a My 600 lb Life című műsorban, Pauline gyökeresen megváltoztatta az életét, és hihetetlenül lefogyott. A nőt Dr. Nowzaradan segítette a műsorban, és a sztárorvos azóta az Instagramon is megosztotta páciense fejlődését, miután több mint 220 kilót leadott.

„Nagyon büszke vagyok Pauline elkötelezettségére és előrelépésére. Amikor egy páciens szeretne velem dolgozni, hogy lefogyjon, az első lépés az, hogy megértse, mennyire fontos az elkötelezettség, amivel elérheti a céljait. A súlycsökkentő műtétet nem szabad gyors megoldásnak tekinteni. Ez csak egy eszköz, ami segít a fogyásban” – írta az orvos.

Hozzátette, hogy az eredmények akkor lehetnek igazán látványosak, ha a páciensei elkötelezik magukat a változás mellett, és keményen dolgoznak önmagukért.

Többen is gratuláltak Pauline-nak a fogyásához. „Ő az egyik kedvencem a műsorból, most néztem meg újra a róla szóló részt. Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek! Csak így tovább, Pauline!” – írta az egyik hozzászóló. Egy másik pedig hozzátette: „Nagyon büszke vagyok rá, és örülök neki. Hosszú utat tett meg.”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?