Életmód, Érdekes

16 szokatlan tény olyan dolgokról, melyek csak első ránézésre tűnnek hétköznapinak

Életünk végéig tanulunk, és szükségünk is van rá, hiszen időbe telik, míg megtanuljuk például, hogy a baglyok fekve alszanak, hogy az olasz bankoknál sajtokkal fedezett hiteleket adnak, és hogy létezik egy növény, ami olyan ősi, hogy különleges beporzásra van szüksége, mivel a megjelenésekor még nem léteztek méhek a Földön.

 

 

 

1. A liliomfa egy olyan ősi növény, hogy bogarak porozzák be, mivel a liliomfa megjelenésekor még nem léteztek méhek.
2. Olaszországban a bankok parmezán sajttal fedezett hiteleket bocsátanak ki.
3. Így végződik a 6000 kilométer hosszú kínai nagy fal.


4. Franciaországban a vajas croissant általában egyenesre, míg a margarinosat ívesre készítik.
5. Szingapúrban 200 dolláros bírságot kell fizetnünk, ha valaki rajtakap, hogy túlöntözzük a szobanövényeket.

A növények helytelen öntözése miatt ugyanis víz keletkezik az alattuk található tálcában, ez pedig vonzza a szúnyogokat, amik Dengue-lázat terjesztenek. Ez egy nagyon veszélyes betegség, ami halálos kimenetelű is lehet.

6. A fenyőrigók úgy védekeznek a ragadozó madarak ellen, hogy ürülékkel lövik őket. Néha olyan jó munkát végeznek, hogy a ragadozó madár egyszerűen nem tud tovább repülni.
7. A tévhitekkel ellentétben a denevérek egyáltalán nem vakok. Épp ellenkezőleg, a látásuk élesebb, mint az embereké, csak épp ők az cholokációt részesítik előnyben a tájékozódáskor.
8. A kabócák akár 17 évig is lárva állapotban maradhatnak. Eközben a föld alatt élnek.
9. A brazil börtönökben minden elolvasott könyv 4 nappal csökkenti a börtönbüntetést. Minden elolvasott könyvről előadást kell tartani.
10. A bambusz néhány évtizedenként virágzik, majd elpusztul. Nagyon tartós is: keleten állványokat és szögeket is készítenek belőle, pedig ez egy fűfajta.
11. A pattogatott kukorica 4 ezer éves. Az indiánok nemcsak megették, hanem ékszereket is készítettek a kipattogott kukoricából.
12. Chicagóban a súlyos fagyok idején bekapcsolják a sínek alatt elhelyezett gázégőket, hogy a fém ne deformálódhasson.

13. A baglyok fekve alszanak, mivel a fejük túl nehéz és nem tudják tartani alvás közben.

 

 

 

 

14. A világ első italautomatája 2000 éve készült. Szenteltvizet adott aprópénzért cserébe, de bármi mást is tölthettek volna bele természetesen.
15. A krumpli egyfajta szuperétel. A benne található tápanyagoknak köszönhetően elméletileg akkor is életben maradnánk, ha semmi mást nem ennénk, csak ezt.
16. Az európai emberek egy félreértés miatt évszázadokon át ették az őrölt múmiákat. A latin fordításban ugyanis összekeverték a gyógyszerként használt természetes bitument és a mumifikálódott holttesteken fellelhető anyagot.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?