Egyéb

Fejtörő: Csak a zsenik képesek öt másodperc alatt összeszámolni, hány teve van a képen.

Nem egyszerű megfejteni ezt a fejtörőt, ahol azt kell kiszámolnunk, hány tevét látunk a képen. Nagyon figyelmesnek kell lennünk ahhoz, hogy 5 másodperc alatt megtaláljuk a helyes választ!

 

 

 

A képen kilenc tevét látunk. De tényleg ennyi van belőlük a sárga háttéren? Ha alaposabban megnézzük, lehet, hogy rájövünk, hogy a szemünk becsaphat minket!

Hogy még kihívóbb legyen a feladvány, csupán öt másodpercünk van arra, hogy megtaláljuk az összes tevét a képen. Ehhez valószínűleg kicsit másképp kell gondolkodnunk, mint ahogy az elsődleges logika sugallná. Ne hagyjuk magunkat becsapni az optikai illúzió által, és ne higgyünk mindennek, amit látunk.

Annyit segítünk, hogy alaposan meg kell néznünk, hány teve van a képen, és melyik tevék mögött bujkál még egy-egy. Hasznos lehet először egyetlen képként tekinteni a feladványra, és keresni az eltéréseket. Ezután vesszük sorra a tevéket, hogy pontosan megtaláljuk, hány van a képen. Ha mégsem találjuk meg a helyes megoldást, néhány sorral lejjebb bemutatjuk azt.

MEGOLDÁS:

A képen összesen 10 teve látható. A harmadik oszlop második tevéje mögött bujkál még egy teve közülük.
teve fejtoro megoldas




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?