Egyéb

Detektív fejtörő: rájössz, melyik gyermek okozott felfordulást?

Újra tesztelhetjük magunkat, hogy milyen jó detektívek vagyunk-e. Sherlock Holmesnak bizonyára csak pár másodperc kellett volna, hogy kiderítse, melyik gyerek áll a nagy kavarodás mögött. Vajon nekünk mennyi időnkbe telik felfedni az igazságot?

 

 

 

Fejtorogató nyomozós feladványokban próbálhatjuk ki magunkat, amelyek nem csak az elmét stimulálják, de fejlesztik logikai képességeinket, megfigyelő erőnket és kreativitásunkat is. Ha szeretjük a kihívásokat, érdemes vetnünk egy pillantást arra a feladványra, ahol kideríthetjük, melyik gyerkőc volt az, aki olyan hatalmas felfordulást okozott. Vajon neked sikerül megfejtened a rejtélyt?

Az anyuka elfáradt tekintettel ül a kanapén, míg három gyermekével körülvéve próbálja kideríteni, ki okozta a felfordulást. A lakás minden sarkában maszatok és foltok, a játékok szanaszét hevernek. De a gyerekek arcán nem találunk semmiféle jelzést, amely elárulná, ki a tettes. Vajon melyikük csinálta, és hogyan jöhetnénk rá? Talán a ruhájukon található egy apró nyom? Vagy az egyikük bűnbánó arccal lesütött szemekkel próbál elrejtőzni? A feladvány megoldása az apró részletekben rejtőzik.

Melyik gyerek koszolt össze mindent?

Az anyuka mellett két fiú és egy lány van. A középső, kajánul kacagó fiú tenyérbe mászó arca könnyen magára vonja a gyanú árnyékát, de nézzük meg közelebbről a jeleket! A lányka kezén friss foltot találhatunk, míg a legkisebb fiú kezében egy nyitott filctollat tart. Vajon melyiküknek van köze a rendetlenséghez? Az igazság az, hogy talán mindegyiküknek van valamilyen szerepe a felfordulásban. Az a lényeg, hogy a történetben és a képen található apró nyomokat együtt értékeljük, és próbáljuk meg rekonstruálni a történteket.

Ha még mindig nem sikerült kideríteni a rejtélyt, a lenti képen felfedjük, ki okozta a nagy káoszt.

Nevtelen terv 2023 03 24T155757442




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?