Egyéb

Betelt a pohár Varga Juditnál: Nagyon felheccelte a magyar kormány ellen hozott EU-s döntés

Szerinte Brüsszel nagyon tart valamitől.

 

A magyar kormány az európai politikában az európai parlamenti választások után is ellenáll a föderalistáknak és annak a globális hullámnak, amely ellentétes a népakarattal

– jelentette Varga Judit csütörtökön a Nézőpont Intézet budapesti konferenciáján.

Az igazságügyi miniszter kifejtette a magyar kormány és az Európai Unió közötti nézeteltérések okát. Szerinte Magyarország – ellentétben a többi uniós intézménnyel – „azt mondja, amit gondol és azt teszi, amit mond„.

Európa ügyetlen mellékszereplőként botorkál a történelem színpadán, és a migrációs válság óta a polgárok valós igényeitől teljesen elszakadva próbál politizálni – jelentette ki. Elégtelenre vizsgázott az intézményrendszer a Covid-válság idején is, majd az orosz-ukrán háború kitörése után az Oroszországra kivetett szankciókkal lábon lőtte magát – vélekedett a tárcavezető.

Varga szerint az EP azért akarja megakadályozni Magyarország soros elnökségét, mert fél attól, hogy Orbán Viktorék

számonkérik majd az uniós intézmények működésképtelenségét (?).

A brüsszeli pénzek visszatartásáról úgy nyilatkozott, hogy az igazságügyi csomag megszavazása után nem lesz akadálya a források lehívásának. Sőt, elmondása szerint a jogállamiság példája lehet, amit Magyarország végrehajtott az Unió szupermérföldköve kapcsán.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az EP állásfoglalásában megkérdőjelezte, hogy Orbánék képesek-e hitelesen ellátni a soros elnöki tisztséget. Varga ezzel kapcsolatban egyszer már kifejtette nyers véleményét, miszerint

„ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”.

(MTI korrigálva) |forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?