Egyéb

Tudod, hogy melyik nő rejteget valamit? Megmondjuk milyen könnyű téged átverni!

Melyik nőben nem bíznál meg? Teszteld magad, kiderül, milyen könnyű téged átejteni!

 

 

 

Amikor négy hasonló figura áll előttünk, a vizuális azonosságok miatt a legapróbb részletekre is oda kell figyelnünk, hogy tisztán lássunk. Az emberi testbeszéd, mint kommunikációs eszköz, számtalan titkot hordoz magában, melyek közül sokszor a legcsekélyebb mozdulatok is sokatmondóak lehetnek. Ebben az esetben, mivel minden figura hasonló külalakot ölt, kiemelten fontos szerepet kapnak ezek a non-verbális jelek.

Kis segítség:

Vigyázz, nem feltétlenül csak egy olyan nő van a fenti képen, akiben nem érdemes megbízni…

1-es figura

Az 1-es számú figura viselkedése, különösképpen a nyitott tenyere és a nyíltan, tisztán szembeforduló testtartása, általánosságban az őszinteségre, a nyitottságra és az átláthatóságra utal. Ezek a jelek azt sugallják, hogy az illető személy nem próbálja elrejteni az igazi szándékait, és kész arra, hogy nyíltan és egyenesen kommunikáljon másokkal.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy bár a testbeszéd sokat elárulhat rólunk, vannak olyan rendkívül tehetséges egyének, akik képesek manipulálni ezt a kommunikációs formát. Ők mesterei annak, hogy az igazi érzelmeiket, szándékaikat palástolják és megjátszott gesztusokkal irányítsák a másik fél benyomásait.

2-es figura

A testbeszéd a non-verbális kommunikáció egyik legfőbb eleme, és gyakran sokkal többet elárul egy személy valódi érzéseiről és szándékairól, mint a szavak. Vegyük például a 2-es számú figurát. Amikor beszél hozzád, az a tény, hogy kerüli a szemkontaktust, a legtöbb kultúrában aggodalomra adhat okot. A szemkontaktus elkerülése ugyanis gyakran azt jelzi, hogy az illető valamit elrejtene vagy nem teljesen őszinte.

Ráadásul, a fülvakarás – ami szintén egy gyakran ismétlődő mozdulat lehet az embereknél – általánosságban egy önnyugtató, kényszeres tevékenységként értelmezhető. Ez a mozdulat arra utalhat, hogy az illető valamilyen belső konfliktust, szorongást vagy stresszt él át. Mivel stressz és szorongás gyakran jár együtt az igazságtalansággal vagy a hazugsággal, a fülvakarás megjelenése erősíti azt a benyomást, hogy az illető valószínűleg nem teljesen őszinte.

3-as figura

A 3-as számú figura érdeklődő arckifejezéssel és testtartással van ábrázolva, amelyek azonnal magukra vonják a figyelmet és az érdeklődést. Az ilyen típusú arckifejezések és testtartások gyakran az őszinteség és a nyitottság jeleiként értelmezhetők. Az érdeklődő arckifejezés – az emelt szemöldök, a szélesre tárt szemek és a figyelmes tekintet – az aktív hallgatás és az aktív jelenlét jeleit mutatják.

Az ezzel párhuzamosan észlelhető nyitott testtartás – például a karok nem keresztezése vagy a lábak nem zárása – azt sugallja, hogy az illető kész befogadni és reagálni arra, ami körülötte történik. Mindez azt mutatja, hogy a figura nem próbál semmit sem elrejteni vagy manipulálni a helyzetet.

4-es figura

A 4-es figura talán az első, akit sokan megjelölnének, ha a kérdés az lenne, hogy ki rejteget valamit a csoportban. Ez részben azért van, mert a száj eltakarása – legyen az kézzel, ujjal vagy bármely más módon – az egyik legfeltűnőbb és gyakran ismétlődő testbeszéd, amit az emberek akkor használnak, amikor igyekeznek valamit elrejteni vagy titokban tartani.

A száj eltakarása gyakran önkéntelen reakció a hazugság vagy a félrevezetés közben. Aki ezt teszi, valószínűleg nem egy rutinos vagy profi hazudozó, hiszen a legtöbb hazugságot éppen az ilyen és ehhez hasonló önkéntelen testi mozdulatok árulják el. Ezek a gesztusok a belső konfliktusokra, a szorongásra vagy a bűntudatra utalnak.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?