Autó

A szakemberek szerint ez a 20 legjobb elektromos autó

 

 

 

20. Fiat 500

Az 500 egy kompakt méretű autó, de ha nem vagy nagy térigényű és nem szükséges számodra a tágas belső tér, akkor ez lehet a tökéletes jármű számodra, akár az egyetlen autóként a családban. Az autó feltöltési kapacitása olyan hatótávot biztosít, hogy még hosszabb, autópályás utazásokhoz is kiválóan alkalmas. Ugyanakkor a Honda e vagy a Mini elektromos változatai sokak számára inkább csak második autónak valók.

Ezek az autók különösen azok számára lehetnek ideálisak, akik elsősorban városi környezetben, az agglomerációkon belül közlekednek, és ritkán kívánnak azon túl autózni. Bár az említett modellek vezetési élménye nem olyan izgalmas vagy dinamikus, mint egyes társaiké, mégis sokak számára kedvesek. Néha az embernek nehezére eshet megszokni azokat, és az első időkben furcsának érezhetik őket. Viszont ki kell emelni az autók stílusos és könnyen felismerhető külsejét, ami egyértelműen minőségi érzetet kelt a vezetőben és az utasokban egyaránt.

19. Mercedes-Benz EQS

Az EQS nem csak egyszerűen egy új elektromos jármű; valójában a legjobb tulajdonságait hordozza, amelyeket az elektromos autózástól elvárhatunk – a hajtás nagyszerűsége, a zajmentesség, a könnyed és dinamikus teljesítmény, valamint az innovatív karosszéria-kialakítás. Mindezen kiváló tulajdonságok mellett az EQS még hozzáadja azt a tudást és tapasztalatot, amit a Mercedes az évtizedek során a luxusautók tervezése és gyártása során szerzett. Ez az autó nem csak a távolságok gyors és kényelmes leküzdésére tökéletes, hanem a vezetési élményben is kivételes. Mindez az autó tökéletes kivitelezésében és a legapróbb részletekre való odafigyelésben nyilvánul meg, amelyek igazán kiemelik ezt a modellt a többi közül.

18. Volvo XC40 P8 Recharge

Az XC40 valóban lenyűgöző autó volt már a bemutatásakor, és gyorsan beleszerettünk annak minden aspektusába. Azonban, mint sok új modellnél, voltak eleinte fenntartásaink, különösen a hajtásláncok teljesítményét illetően. Mostanra azonban ezek a kétségek teljesen eloszlottak. Az XC40 új, akkumulátoros elektromos változata magában foglalja azokat az alapvető tulajdonságokat, amelyeket korábban is értékeltünk benne – mint például az intelligens tervezésű belső, a komfortos vezetési élmény és az ikonikus dizájn –, de ehhez most hozzáadódik egy új dimenzió is.

A jármű sebessége és kezelése teljesen új szintre emelkedett, ami magával ragadó és izgalmas vezetési élményt biztosít. A Tesla Model 3 és a hozzá nagyon hasonló Polestar 2 mellett az XC40 P8 most az elektromos autók piacának egyik legjobb választása. Ez az új változat nem csak egy továbbfejlesztett XC40, hanem egy olyan jármű, ami az elektromos hajtásnak köszönhetően teljesen megújult, és szinte ellenállhatatlan választás azok számára, akik a villamosított jövő hívei.

17. Peugeot e-2008

A Peugeot, második nekifutásra, valóban mesterművet alkotott a 2008-as modelljével. A jármű már első pillantásra is lenyűgöz, és jelentős változáson ment keresztül az előző generációhoz képest. Ahelyett, hogy a korábbi dizájnra épített volna, a márka láthatóan új irányt vett, mintha egy teljesen új koncepcióval állt volna elő, ellentétben az előző modelljével, amely inkább csak egy nagyított 208-as változatának tűnt.

A lenyűgöző 3D-s tárcsák hozzáadásával és az elektromos hajtással kombinálva az autó futurisztikus megjelenést kapott, ami egyszerre emlékeztet minket a modern technológiai vívmányokra és egy Vissza a jövőbe II. jelenetbe illő járműre. Az új 2008-as nem csak külsőleg kapott frissítést, hanem a technológiai és belső kialakításban is újításokat vezettek be. A járművezetői élmény és a kényelem kiemelkedő, ami párosul az új generációs technológiával, mintha egy űrhajóban ülnénk. Az új Peugeot 2008-as azoknak szól, akik nemcsak egy megbízható és hatékony járművet keresnek, hanem olyat, amely a jövőbeli autózási trendeket is megjeleníti már a jelenben.

16. Jaguar I-Pace

Természetesen a modern technológia eltávolítja azokat a hagyományos elemeket és interakciókat, amelyeket sokan megszerettünk a sebességváltóknál és az egyedi karakterrel bíró motoroknál. Az azonban vitathatatlan, hogy ezen újításokkal egyidejűleg egy sor friss és izgalmas élményben lehet részünk. Az I-Pace a jövő autózásának ígéretét hordozza, kényelmes, csendes és tágas környezetet kínál az utasoknak. A belső tér kiváló minőségű anyagokból készült, és minden részletét úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsa. A mindennapokban ezek azok az aspektusok, amelyek igazán számítanak.

Az autó egyensúlyt teremt a hagyomány és az innováció között. Az I-Pace nem fog mindenkinek tetszeni, hiszen sokan még ragaszkodnak a hagyományos autózáshoz. Ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a Jaguar milyen merész lépést tett azzal, hogy egy olyan autót alkotott, amely nemcsak úttörő a technológiában, hanem kihívást is jelent a német konkurenciának. Megmutatta, hogy lehet az ismeretlen területeken is újítani és vezető pozíciót elfoglalni az elektromos járművek piacán.

15. Mini Electric

A Mini Electric nem csak egy egyszerű elektromos változata a már jól ismert Mini modellnek, hanem egy innovatív és fejlett kis EV, amely minden tekintetben lenyűgöző. Megőrizve a Mini Cooper S azon jellemzőit, amelyeket a rajongók olyannyira megszerettek – a kiváló kezelhetőségtől kezdve a karakteres dizájnon át egészen a sportos megjelenésig – az elektromos változat még tovább lép. Ahol igazán számít, azaz a gyorsulásnál és a városi agilitásnál, a Mini Electric lenyűgözően gyors, miközben teljesen nullára csökkenti a helyi károsanyag-kibocsátását.

Ezzel nem csak azt bizonyítja, hogy az elektromos hajtásrendszer nem csupán egy alternatíva, hanem egy kiemelkedő megoldás a jövő autózására. Ezen felül a Mini Electric sikere erős alapot szolgáltat arra a következtetésre, hogy a sportos, hot hatch kategória nem csak hogy életben marad az elektromos autók korszakában, hanem új dimenzióba léphet, új lehetőségeket és izgalmakat kínálva a vezetőknek és az autórajongóknak egyaránt.

14. Volkswagen ID.4

A dolgok értelmezése sokszor kontextus kérdése, és ez alól az autóipar sem kivétel. Mikor először hallottunk az ID.3-ról, nagy reményekkel tekintettünk rá, hiszen azt a benyomást keltették, hogy ez lesz a Volkswagen válasza az új kor kihívásaira, egy olyan autó, amely az ikonikus Golf helyét veszi át, de a modern elektromos technológiával. A valóságban azonban az ID.3 nem hozta azt a vezetési élményt és az elvárásokat, amit egy hagyományos, jól kidolgozott Golf tudna. A vezetők keresnek valamit egy autóban, ami túlmutat a puszta technológián és az ID.3 ezen a téren nem állt meg.

Ezzel szemben az ID.4 egy másik szegmensben próbál helyet találni magának. Crossoverként azoknak szól, akik nem a sportos vezetési élményért választanak autót, hanem inkább a praktikum és a kényelem miatt. De valóban így van? Valóban csak a családi utazások és a mindennapi használatra keresnek crossover-t az emberek? A piaci trendek alapján a crossoverek, mint kategória, sokak számára nem csak egy „tranzitdoboz” jellegű dolog. Az ID.4-nek, ebben a kategóriában, sikerült teljesítenie azt, amit az ID.3 nem tudott. Minden attól függ, hogy milyen szemszögből nézzük: ha az emberek egy kényelmes, családi autót keresnek, akkor az ID.4 tökéletes választásnak tűnik. Egy olyan jármű, amely modern technológiával és komforttal ötvözi a mindennapi használati igényeket.

13. BMW i4

A Tesla Model 3 és a Polestar 2 kitűnő járművek a saját jogukban, és nagy elismerésre méltók az elektromos autók piacán. Mindazonáltal mindig szükség van alternatívákra, különösen azok számára, akik valami más, de mégis nagyszerű vezetési élményt keresnek. Az i4, különösen az RWD specifikációban, pont ebbe a kategóriába esik. Kombinálja a kényelmet, a kifinomultságot és a praktikumot egy olyan csomagban, ami nem csak gyönyörűen néz ki, de az utazás során is maximálisan teljesít.

A hosszú hatótávja azt jelenti, hogy a sofőröknek nem kell folyamatosan a legközelebbi töltőállomásra koncentrálniuk, és az úton töltött időt is maximálisan élvezhetik. Az i4 gyorstöltési képessége miatt a töltési szünetek sem vesznek el sok időt. Míg sok elektromos autó hatótávja drasztikusan csökken, ha sportosan vezetik vagy hideg időben, az i4 ezen a téren is kiváló.

Megjelenése tekintetében a BMW i4 az egyszerűséget és az eleganciát kombinálja, anélkül, hogy űrhajó szerű lenne. Sok autóvásárló nem is keres futurisztikus dizájnt, hanem inkább klasszikus, időtálló stílust. A BMW pontosan ezt kínálja az i4-gyel: egy járművet, amely minden szempontból illeszkedik a márka hagyományaihoz és értékeihez. Egy igazi BMW-t, amely nem csupán az elektromos jövőbe mutat, hanem a múltat is méltóképpen képviseli.

12. Kia EV6

Az EV6 nem csak egy újabb elektromos autó a piacon. Ez a modell a Kia válasza a jövőbeni közlekedési kihívásokra és elvárásokra. Az EV6 hírnevében álló előretekintő gondolkodást ötvözi a klasszikus és megbízható autógyártási alapelvekkel. Míg sok új technológiájú jármű hajlamos arra, hogy a designja és funkciója túlságosan is futurisztikus legyen, az EV6 úgy találta meg a középutat, hogy az innovatív mégis hozzáférhető és praktikus maradt.

A karosszéria vonalvezetése karakteres és emlékezetes, de nem hivalkodó vagy erőltetett. A vezetési élmény azok számára van tervezve, akik élvezni szeretnék az utat, de nem feltétlenül akarnak a versenypályán száguldozni. Érdekes, hogy a Kia ezt az autót a Hyundai Ioniq 5-tel egy platformon, de mégis annyira eltérően alakította ki, hogy két teljesen különböző vezetési élmény született. Az EV6 kevésbé radikális, inkább megfontolt és kiegyensúlyozott.

A belső tér kiválóan van kialakítva. Az autó tágas, csendes és komfortos, ideális választás hosszú útra vagy a városi forgatagba egyaránt. Az EV6 nem csak a technológia és a design kombinációja. A Kia-val egy olyan járművet alkottak, ami egyensúlyban van a jelen és a jövő között. Egy olyan autó, amely nem csak környezetbarát, hanem vezetője és utasai számára is igazán kielégítő.

11. Polestar 2

A Polestar 2 nem csak egy újabb elektromos autó a piacon. Ez a modell valódi példa arra, hogy hogyan lehet egy járművet modernnek és innovatívnak tervezni, anélkül, hogy a funkcionalitás és a gyakorlatiasság kárára tenné. Az első pillantásra az autóval kapcsolatban az, hogy egyszerre jól néz ki és impozáns. Megjelenése lenyűgöző, de nem próbál túlzottan futurisztikus vagy hivalkodó lenni.

Az összeépítési minősége pedig a kategóriájának csúcsát képezi. A precízióval és gondossággal készült részletek olyan szinten vannak, hogy még az olyan prémium márkák, mint az Audi is megirigyelnék. Mindez arra utal, hogy a Polestar nem készített kompromisszumokat a minőség terén, és hogy valódi figyelmet fordítottak minden apró részletre.

Ami talán a leginkább elragad minket az autóban, az az, hogy annak ellenére, hogy egy technológiai csoda, mégsem próbál meg trükkökkel lenyűgözni. A Polestar 2 úgy van kialakítva, hogy a mindennapi életben egyszerűen és zökkenőmentesen működjön. Nem igyekszik felesleges funkciókkal és tulajdonságokkal elárasztani a vezetőt, hanem inkább azt a célt szolgálja, hogy az utazás kellemes és egyszerű legyen. Egyenes vonalvezetése és letisztult stílusa azt az üzenetet közvetíti, hogy az autózás lényege a hatékonyság és az egyszerűség kombinációjában rejlik, nem pedig a felesleges kiegészítőkben vagy a túlzott designban.

10. Renault Megane E-Tech

A Megane azon modellek közé tartozik, amelyek a hagyományos autózás értékeit képviselik egy olyan világban, ahol az elektromos járművek és a futurisztikus kialakítás egyre nagyobb teret kap. A Megane azok számára készült, akik még mindig nagyra értékelik a megszokott, klasszikus autózást és annak minden apró örömét. Míg olyan autók, mint a VW ID3, i3 vagy a Leaf egyfajta „úttörő” jelleget kölcsönöznek a járműiparnak és a hajtástechnikai újításoknak, a Megane inkább a jól ismert utakon halad.

Ez nem azt jelenti, hogy a Megane elavult vagy régimódi lenne. Sőt, a Megane képes ötvözni a modern technológiát a hagyományos dizájn és értékekkel. A külső megjelenése nem hivalkodó, nincsenek felesleges csupasz vagy túlzó designelemek, egyszerűen csak szép és vonzó. A Megane esetében nem kell megtanulnunk egy új „nyelvet” az autózás terén, mivel minden olyan helyen van, ahol azt várjuk.


9. Ford Mustang Mach-E

Az autók külső megjelenése és a stílus, amit kifejeznek, sokat elárulhatnak a tulajdonosról, és az, hogy egy jármű mennyire vonzó az egyén számára, sokszor szubjektív kérdés. Az, hogy ezen jármű milyen benyomást kelt Önben vagy az emberekben, akikkel találkozik, teljesen a saját értékelésén alapul. Ám az autó külső megjelenése és az általa kifejezett stílus csupán a felszínen lévő dolgok.

Ha kinyitja a kaput és mélyebben vizsgálódik, rájön, hogy a belsőben egy rendkívül precízen kialakított gépezet rejtőzik, melynek minden egyes része a legnagyobb odafigyeléssel és precizitással készült. Ez az autó nem csak a designra épít, hanem az erős műszaki alapokra és a magas színvonalú műszaki kivitelezésre is.

Az autó olyan agilitással és rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a legjobb életstílusos modellek és a családi autók közötti szűk határvonalat is könnyedén átlépje. A Polestar 2 és a Jaguar I-Pace már bizonyították, hogy milyen szintű dinamikára és vezetési élményre képesek, és ez az autó is hasonló mércéhez tartja magát.

A vezetési élmény, amelyet ez az autó kínál, magával ragadó. Meggyőző teljesítménye, stabil kezelhetősége és intuitív reakciói teszik őt különösen vonzóvá az elektromos járművek világában. Azok számára, akik nem csak az elektromos hajtás miatt választanak autót, hanem a vezetési élmény miatt is, ez az autó ideális választás lehet. A vezetés során nem csak a csendes, zökkenőmentes és hatékony hajtás érezhető, hanem a jármű valódi karaktere is, amely a vezető és az autó közötti szoros kapcsolatot erősíti.

8. Tesla Model Y

Az Y-modell most azon különleges járművek között van, melyeket úgy hirdetnek, hogy „ha eltávolítjuk a belsőégésű motor minden részét, a sebességváltót, a kipufogórendszert, és még az üzemanyagtartály összes kapcsolódó vezetékét is, akkor nézze meg, hogyan lehet maximalizálni az utastér területét és kényelmét. Tekintse meg, hogy mennyivel nagyobb tárhelyet biztosíthat a csomagtartó és a kabin is.” Bár ez a jellemvonás nem tűnik annyira lenyűgözőnek, mint az Autopilot vagy a Ludicrous Mode technológiák, azonban pont ezek a funkciók teszik a járművet igazán használhatóvá és kényelmessé a mindennapokban.

És ez még csak a kezdet. Mielőtt még mélyebben belemerülnénk a „bolondbiztos” töltési technológiákba, a hatékony elektromos fogyasztási metódusokba, vagy bármely más innovációba, ami a Teslát olyan forradalmivá és páratlanul zseniálissá teszi, emlékezzünk arra, hogy mindezek az alapokon, az olyan alapvető funkciókon alapulnak, mint az extra tárhely. A Teslával valóban egy új elektromos kor játékát tapasztaljuk meg.

7. Skoda Enyaq iV

A Skoda már nem először állít elő olyan járművet, ami sok szempontból előnyösebb választásnak tűnik mint a hasonló kategóriájú Volkswagen (A szerkesztőség véleménye szerint). Bár még nem áll módunkban végleges következtetéseket levonni, mivel nem hajtottunk végre közvetlen összehasonlítást azonos specifikációk mellett, az első tapasztalatok és benyomások alapján úgy tűnik, az Enyaq számos területen megelőzi az ID.4-et. Az autó vezetési élménye szinte azonos a Volkswagen unokatestvérével, azonban a Skoda kisebb mértékű bosszantó tulajdonságokkal rendelkezik.

Az Enyaq belső kialakítása praktikusabb, a kabin térkihasználása is hatékonyabb, és az sem elhanyagolható tény, hogy a vásárlási ára is kedvezőbbnek tűnik. Ráadásul a Skoda hírneve a megbízhatóság és a költséghatékonyság terén is komoly előnyt jelenthet a vásárlók szemében. A végleges ítélet kialakítása előtt természetesen részletes teszteket kell végezni, de az eddig látottak alapján az Enyaq komoly kihívót jelenthet a kategóriájában.

6. BMW iX

A BMW, mely már jó ideje az autóipar egyik éllovasa, az elektromos forradalom kihívásaira is felelni kíván. Az összes fő kategóriás modelljük mellé terveznek akkumulátoros változatot – ahogyan ezt a Mini Electric és az iX3 modellekkel már bizonyították –, azonban a célnak nem csak a szélesebb paletta megjelenítése volt. A vállalat egy olyan különleges, minden tekintetben innovatív elektromos jármű kialakítására törekedett, mely képes bemutatni az anyaghasználat, az aerodinamika és a vezetősegítő rendszerek terén elért legújabb fejlesztéseiket. Az iX nem csupán egy újabb modell a sorban: ez egy igazi technológiai zászlóshajó, egy hatalmas, kényelmes menő „otthon” a kerekeken.

Minden egyes részletében érezhető, hogy az autó tervezői arra törekedtek, hogy a vezetőnek teljes biztonságban érezze magát, miközben az utasok is maximális kényelemben utazhatnak. Ami pedig a teljesítményt illeti, az iX meglepően hatékony a méreteihez képest. A hatótávolsága nem csupán impresszív, hanem az újratöltési idő is lenyűgözően rövid, ami azt bizonyítja, hogy a BMW nem csak a luxusról és kényelemről, hanem a valós, mindennapi használhatóságról is gondoskodik.

5. Honda e

A Honda bemutatott egy koncepciót, az Urban EV Concept-et, amely nem csak egyszerű koncepciónak maradt, hanem igazi legendává vált az autóiparban. Ez a legenda tovább lépett és prototípussá alakult, hogy azután ebből a prototípusból egy olyan jármű szülessen, ami minden autós vágyálma lett, különösen a Suzuki Jimny megjelenése óta. Ezt az autót Honda e-nek hívják, és kijelenthetjük, hogy ez a Honda első nagy volumenben gyártott tisztán elektromos autója.

Az autóipar és a rajongók egyaránt izgatottan várták, és nem is csalódtak. Mind technológiai, mind esztétikai szempontból rendkívül vonzó, így nem csoda, hogy sokan már most szeretnék a garázsukban tudni egyet. A Honda e nem csak a technológiai újításaival hódít, de külsejével is igazi visszatekintést nyújt a klasszikus autódesignra, miközben modern vonalvezetése az előretekintés jegyében készült. A városi környezetben való közlekedéshez kifejezetten optimalizált, kompakt méretével könnyedén manőverezhető a zsúfolt utcákon, és rövid töltési idővel kényelmes használatot biztosít a mindennapokban. Számos kritikus és autórajongó is az év elektromos autójaként emlegeti, ami tovább erősíti a Honda hírnevét mint az innováció és minőség előmozdítóját.

4. Audi e-tron GT

Egy Taycannál jobb? Ha a kényelmet és a tágasságot vesszük alapul, akkor mindenképpen. Bár az e-tron GT egy picivel elmarad a sebességet illetően, ezek a különbségek ténylegesen elenyészőek és a hétköznapi használat során alig észrevehetőek. Tehát a döntésnél sokkal inkább a márka iránti hűség, az egyéni preferenciák és az esztétikai ízlés fog döntő szerepet játszani. Melyik márka hoz közelebb az értékeihez? Melyik autó külseje ragadja meg a tekintetét?

Ezen kérdések alapján az e-tron GT nem csak egy versenytárs, hanem komoly kihívóként lép fel Stuttgart legújabb elektromos csodájával szemben. A piacon egyre több az elektromos jármű, de az e-tron GT kétségkívül kiemelkedik a többi közül a maga kategóriájában.
Az e-tron GT designja egyértelműen a jövőt idézi, miközben a hagyományos Audi értékeket is magában hordozza. A technológiai újításai és az utastér kiváló minősége arról tanúskodik, hogy az Audi nem csak egy elektromos autót akart létrehozni, hanem egy olyan járművet, ami méltó a márka presztízséhez. Sok szakértő szerint az e-tron GT az elektromos járművek új generációjának úttörője lehet, amely a teljesítmény, a kényelem és az elegancia tökéletes egyensúlyát kínálja.

3. Hyundai Ioniq 5

A Hyundai az autóipar egyik vezető innovátoraként tűnik fel azzal, hogy ilyen bátran mer megjelenni az Ioniq 5-tel a piacon. Az autó kinézete önmagában is magával ragadó – egy ötvözete a retro dizájnnak és a modern formatervnek, amely XXL méretű hot hatch koncepcióban kerül bemutatásra. Ami még meglepőbb, hogy a vonzó külső mögött az egyik legkifinomultabb, legpraktikusabb családi elektromos autó húzódik meg, amelyet jelenleg kínálnak a piacon.

A minőség, az innováció és a dizájn harmóniája miatt az Ioniq 5 nemcsak figyelmet érdemel, de szinte kötelezővé teszi az érdeklődést. Amennyiben a Hyundai továbbra is képes fenntartani ezt a dinamikát és az elkötelezettséget az Ioniq sorozat kibővülő palettáján, úgy a VW ID sorozatnak és még a Mercedes EQ modelleknek is komolyan fel kell kötniük a gatyájukat, hogy lépést tudjanak tartani ezzel a merész újítóval.

2. Tesla Model 3

Miközben a hagyományos nagy márkájú versenytársak próbálták felfedezni az EV-technológia lehetőségeit, a Model 3 már olyan újításokat kínált, melyekkel felborította a piaci status quo-t. A 2017-es bevezetése óta az autóipar számos újítást és fejlesztést látott, azonban még a Model 3 élettartama közepénél is látszott, hogy a versenytársaknak komolyan fel kell kötniük a gatyájukat, ha meg akarják közelíteni ezt a mércét.

Ennek ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy a Model 3 sem tökéletes. Ugyanakkor a kisebb hiányosságai ellenére kétségkívül a legizgalmasabb járművek egyike, amelyet az utóbbi években láthattunk. Számos innovatív technológiai megoldásával, futurisztikus belső dizájnjával és zökkenőmentes felhasználói élményével a Model 3 a modern autózás szimbólumává vált. Olyan, mint egy technológiai csoda a négy keréken, ami nemcsak az elektromos autózás iránti lelkesedés új szintjét jelenti, hanem egy olyan autózás jövőképét is felvázolja, ahol a környezettudatosság, a teljesítmény és a stílus tökéletes harmóniában vannak.

1. Porsche Taycan

mögé ülünk, és megérezzük a Taycan nyújtotta élményt, rádöbbenünk, hogy ez az autó kiválóan ötvözi a hagyományos Porsche értékeket a modern technológiával. Azoknak az embereknek, akik imádnak vezetni és szeretik az adrenalint, ez az autó minden egyes alkalommal mosolyt csal az arcukra. Az autó reagál minden kormánymozdulatra, a hangulata pedig egyszerre emlékeztet a jól ismert sportautókra, és nyújtja a jövő elektromos technológiájának élményét.

A Taycan nem csak egy újabb elektromos autó a piacon. Sokkal több annál: egy olyan gépezet, amely egy GT komfortját és luxusát kombinálja egy sportautó lélekkel és dinamikájával. Minden egyes részletén érezhető, hogy a Porsche mérnökei milyen szenvedéllyel és odaadással tervezték meg. És ami a legfontosabb: nem veszítette el azon egyedi Porsche-érzetet, amely a márka ikonikus modelljeihez kötődik.

A Taycan nem csak egy elektromos Porsche, hanem egy megfelelő Porsche, amely történetesen árammal működik. Ez az autó jelzi a márkának az elektromos járművek világába való belépését anélkül, hogy feláldozná azokat az értékeket és az érzéseket, amelyek miatt a rajongók olyan nagyra tartják ezt a nevet. A Taycan igazolja, hogy a hagyomány és a jövő nem zárják ki egymást, hanem kiegészítik.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?