Belföld

Ez mindenkit érint! 150 ezer forintos bírság is járhat annak, aki …

A cél a mentők, tűzoltók, rendőrök és a postások segítése a gyors tájékozódásban. 150 ezer forintos bírság is járhat annak, aki nem írja ki olvashatóan a házszámot.

 

 

 

– Törvényi előírás, és saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon. Ennek elmulasztása akár 150 ezer forintos bírsággal is járhat, és megnehezíti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját – írja a feol.hu a székesfehérvári önkormányzat közleménye alapján.

A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A házszámtáblát az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyezni. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a tulajdonos kötelessége azt az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen feltüntetni.

A közlemény szerint 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható arra, aki nem tartja be, nem teljesíti ezt a kötelezettséget.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?