Kvíz

Kitalálod melyik gombaleves nem mérgező? Teszteld le a megfigyelő képességed!

A detektívregények népszerűsége nem véletlen, mindenki szeretné logikáját és kombinációs képességét megmérettetni. Nemrég egy nyomozós kihívás hódított a közösségi média platformjain, ahol azt kellett eldöntenünk, hogy melyik tál gombaleves nem tartalmaz mérget. A feladvány nem egyszerű, sőt, még a legtapasztaltabb fejtörő rajongók is komolyan megizzadnak, mire kideríthetik a választ.

 

 

 

A közösségi médiában terjedő rejtvény egy gazdag üzletember körül forog, akit állítólag a felesége meg szeretne mérgezni. A férfi már egy ideje gyanakszik erre, és az aggódó érzései igaznak bizonyulnak, amikor a felesége gombalevest szolgál fel neki ebédre. Szerencsére éber volt, és felfedezte azokat a finom különbségeket, amelyek alapján meghatározhatta, melyik tál leves volt az, amelyik biztonságosan fogyasztható volt.

f0e5ef565ba2f68713ad0b207b

A három tányér leves között már első pillantásra is látható különbségek vannak. A feleség azzal magyarázta a különbségeket, hogy vacsoravendégek érkeznek, és a férjnek el kellene döntenie, melyik a legjobb az esti étkezéshez. A férfi azonban gyanakvó volt, így csak az egyik tányér tartalmát kóstolta meg, ugyanis az apró jelekből sikerült kiderítenie, melyik tányér levese lehet az, ami nem tartalmaz mérget a három gombaleves közül a rejtélyes képen.

MEGOLDÁS:

Most pedig eljött az idő, hogy felfedjük a rejtély válaszát, ha nem sikerült kitalálnod: a férj az első levesből ehetett bátran. A második tányérban lévő leves gyanús, túlzottan élénkzöld színe alapján nyilvánvalóan mérgező, míg a harmadik tányér levese annyira erős mérget tartalmazott, hogy a gombák is feloldódtak benne.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?