Kvíz

Közmondások, szólások kvíze: a 10-ből vajon mennyit tudsz helyesen?

Ideje tesztelned, hogy mennyire ismered jól a közmondásokat, szólásokat.

 

 

 

Rengeteg olyan közmondás, szólás van Magyarországon, amiket szinte úgy is tökéletesen ismerünk, hogy talán még sose hallottuk őket. Mintha zsigerből tudnánk ezeket a születésünk pillanatától fogva, annyira megragadtak bennünk az évek, évtizedek, évszázadok alatt. Egészen elképesztő belegondolni, hogy valóban vannak köztük olyanok, amiket még az őseink is aktívan használtak.

Persze megesik, hogy egy szólás, közmondás annyira alap dologgá válik, hogy az elménk csúnyán megtréfál minket, és kicsit megmásítja azt a fejünkben egészen addig, amíg valamiért hirtelen föl nem eszmélünk, hogy ez bizony nem így van. Ez egy egészen természetes jelenségnek számít, most pedig eljött az idő, hogy teszteljük, vajon nálunk is ez a helyzet, vagy mi jól emlékszünk.

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜNK 10 KÖZMONDÁST, SZÓLÁST, AMIKNEK CSUPÁN AZ ELEJÉT ÁRULJUK EL, A VÉGÉT MÁR VÁLASZ FORMÁJÁBAN KELL MEGADNI EBBEN AZ IZGALMAS, ÉRDEKES KVÍZBEN, AMI BIZTOS, HOGY SOKAKNAK FOG TETSZENI.

Aki elég bátor, az most próbára teheti magát, és megmutathatja, hogy mit tud. Persze akkor sem kell csüggedni, ha nem túl rózsás az eredmény, hiszen abból is tanul az ember:

forrás: promotions.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?