Belföld

Fontos hír érkezett a munkavállalóknak – jön a segítség a 2024-es naptár tervezéséhez

Érdemes előre tervezni, hogy ne érjen minket meglepetés.

 

 

 

Végre megérkezett a Magyar Közlönybe, hogy hol és mikor tudunk pihenni a hosszúhétvégéken. A várható ünnepnapokat, pihenőnapokat és plusz munkanapokat tartalmazza a kihirdetett rendelet – írja a portfolió cikke.

A hivatalos döntés szerint a január elsején hatályba lépő és minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra kiterjedő szabályozás a következő felsorolást tartalmazza:

  • 2024. augusztus 3., szombat munkanap
  • 2024. augusztus 19., hétfő pihenőnap
  • 2024. december 7., szombat munkanap
  • 2024. december 24., kedd pihenőnap
  • 2024. december 14., szombat munkanap
  • 2024. december 27., péntek pihenőnap.

Jövőre az egyik legérdekesebb fordulat az lesz, hogy azok a munkavállalók akik elég ügyesek a szabadságok tervezésében, a decemberi két ünnep között akár végig szabadságon lehetnek.

2024 SZOMBATI MUNKANAPOK

Bár az idei évet megúsztuk egyetlen ledolgozós hétvége nélkül, jövőre három ilyen áthelyezett munkanap is várható. augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én lesznek ezek a napok. Tekintve, hogy 2024-ben három olyan ünnepnap is lesz, ami keddre vagy csütörtökre esik, és az így megadott négynapos hétvége egy napját máskor kell ledolgozni.

HOSSZÚ HÉTVÉGÉK 2024-BEN

Maratoni, 7 hosszú hétvégére is készülhetünk jövőre a Közlöny szerint. Ez annak köszönhető, hogy egy ünnepnap sem esik hétvégére.

Ebből háromnapos hosszú hétvége lesz a január elsejei, a március 15-ei, a május 20-i Pünkösdhétfő miatt, a november 1-jei a Mindenszentek miatt.
Négynapos lesz a március 29. és április 1. között esedékes húsvéti ünnep szokás szerint, az augusztus 17. és 20. közötti Államalapítás ünnepe.

A hatnapos hosszú hétvége tehát karácsony és szilveszter között lesz, amit az igazán szemfüles dolgozók meg tudnak csípni.

forrás: promotions.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?