Egyéb

Nekimentek Orbánéknak: Hagyják abba az ostoba, káros és felesleges színjátékot!

Recep Tayyip Erdoğan török elnök ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy Törökország is támogatni fogja Svédország csatlakozását a NATO-hoz. Ezzel lényegében Magyarország lehet az utolsó tagország, amelyik nem ratifikálta még a svéd kérelmet.

A Fidesz-KDNP parlamenti frakció egy éven át úgy tett, mintha valós problémái lennének Svédország NATO-tagságával, ezért folyamatosan blokkolták a szavazást.

MOST, HOGY ERDOĞAN RÁBÓLINTOTT A SKANDINÁV ORSZÁG KÉRELMÉNEK ELFOGADÁSÁRA, LÁSS CSODÁT, A KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐK IS ENGEDÉKENYEBBEK LEHETNEK.

Orbánék itt is kettős játékot játszottak, míg a kormány azt a látszatot keltette, hogy elkötelezettek Svédország NATO-csatlakozása mellett, addig a kormánypárti képviselők blokkolták annak ratifikálását!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kiemelte, hogy közel egy éve van már az Országgyűlés előtt Svédország NATO-csatlakozásának ügye, és ugyanennyi ideje blokkolják Orbán fideszes “bátor emberei” Svédország NATO-csatlakozását.

 

Az MSZP politikusa tavaly szeptember óta minden parlamenti ülésen kezdeményezte a svéd NATO-csatlakozás ügyének napirendre vételét, de a fideszesek 12 alkalommal szavaztak a kormányuk javaslatának napirendre vétele ellen, sőt, júniusban már Varga Judit igazságügyi miniszter is, aki a kormány tagjaként szavazott.

ORBÁNÉK EZZEL AZ ÉRTELMETLEN SZÍNJÁTÉKKAL FELBECSÜLHETETLEN KÁROKAT OKOZTAK MAGYARORSZÁGNAK, ÉS SZÉGYENT HOZTAK RÁNK, MAGYAR EMBEREKRE

– véli Tóth Bertalan, aki bejegyzésében felszólította a kormánypárti képviselőket, hogy hagyják abba az ostoba, káros és felesleges színjátékot, hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését és fogadják el a svéd NATO-csatlakozásról szóló javaslatot!

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?