Egyéb

Videóval: Rétvári Bence olyat mondott a nyugdíjakról, hogy majdnem leszakad a mennyezet

Érdekes üzenetet küldött.

 

A kormány háborús időkben is megvédi a nyugdíjakat és a nyugdíjasok biztonságát: ezt garantálja a most elfogadott 2024-es költségvetés – közölte Rétvári Bence vasárnap a közösségi oldalán.

Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ukrajnai háborúval, az elhibázott (?) uniós szankciókkal, az inflációval, és áremelkedésekkel magyarázta, hogy miért vannak veszélyben a nyugdíjak.

Állítása szerint a kormány igyekszik (?) még többet adni az időseknek.

Ezzel párhuzamosan azonban Farkas András nyugdíjszakértő arra figyelmeztetett, hogy szerinte nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés, sőt abban sem biztos, hogy novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció.

portfolio.hu vasárnapi cikke szerint a kormány becslése lesz a döntő: ha Orbán Viktorék úgy látják, az éves infláció magasabb lesz, mint amekkora a januári nyugdíjemelés volt, akkor a különbözetet kifizetik a nyugdíjasoknak.

A szakértő véleményét úgy magyarázta, hogy az éves becsült infláció várhatóan nem lesz magasabb 15 százaléknál, így az érték lefedi a januári emelést, vagyis nem lesz korrekció.

Pedig az eddigi adatok igen siralmasak:

  • januárban 27,4 százalék,
  • februárban 26,9 százalék,
  • márciusban 26,7 százalék,
  • áprilisban 25,3 százalék,
  • májusban 22,9 százalék,
  • júniusban pedig 21 százalék

fölött maradt a nyugdíjas infláció.

A szakértő hozzátette, hogy nehéz a nyugdíjasoknak megérteni a kormány álláspontját, miszerint a nyugdíjak vásárlóerejét foggal-körömmel védik, hiszen a hazai infláció Európa-rekorder, még a közép-kelet-európai országokban megfigyelhető árromlásnál is magasabb.

(Rétvári Bence/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?