Egyéb

Akkora a közmunkáshiány, hogy sok településen már a polgármester nyírja a füvet

Elképesztő, de lassan teljesen eltűnnek a közmunkások a településekről. Sok helyen odáig fajult a közmunkások hiánya, hogy kénytelenek a falvak vezetői maguk nyírni a füvet.

 

Persze annyira nem meglepő, hogy nincsenek közmunkások, hiszen a bérük mindössze 77 ezer forint, mindez napi 8 óra munkáért lássuk be, nagyon kevés, így nem csoda, hogy inkább más munka után néznek. Azonban vállalkozót megbízni a mai árak mellett szintén esélytelen, így sokszor a város vezetőjére marad a fűnyírás és az egyéb munkák.

Ez azért van, mert nincs elég közhasznú munkásunk, aki elvégezze az ilyen feladatokat, vagy ha ne adj’ isten elmegy szabadságra vagy táppénzre, hát akkor a fű az nem áll meg a növésben, úgyhogy ha egy hétig táppénzen van valaki, akkor a füvet vágni kell, nincs mese

– fogalmazott Vallér Péter, Mezőcsokonya polgármestere. De ez nem egyedi helyzet, ugyanis innen nem messze Alsóbogáton a polgármester volt kénytelen a kistraktorra ülni és füvet nyírni, aki szintén arról számolt be, hogy az utóbbi egy évben már szinte egyáltalán nincsenek segítői. Azonban véleménye szerint ez már a nagyobb településeken is problémát jelent.

(ATV) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?