Érdekes

Egyetlen emoji miatt 29 millió forintos tartozása keletkezett egy gazdának

Precedens értékű per zajlott le egy kanadai bíróságon, miután a dokumentumok szerint 82 ezer dollár (28,7 millió forint) tartozást halmozott fel egy gazdálkodó szerződésszegés miatt. Az alperes szerint egy hibás hangulatjel használata vezetett a bírósági ügyhöz – írja a CNN.

 

 

 

Bob és Chris Achter a South West Terminal gabonafelvásárlóval üzletelt, amikor is megállapodtak, hogy 86 tonna lemagot szállítanak le, bushelenként (36,74 bushel egy tonnának felel meg) 17 dolláros áron. Ezt követően a szerződés fényképét telefonon továbbították a farmereknek, akik egy egyszerű lájk-jelet küldtek válaszként.

A 2021 novemberére ígért szállítás azonban nem történt meg, így az SWT a bírósághoz fordult.

A vádiratból kiderül, hogy a farmerekkel korábban is kötöttek már szerződést telefonon keresztül, ám minden esetben szóban is megerősítették a megállapodást, nem csak egy lájk-jellel. A farmer a bíróságon azt mondta, az emoji csupán azt a tényt erősítette meg, hogy megkapta a szerződést, nem azt, hogy el is fogadta annak részleteit.

A gazdálkodó képviselői jelezték a bíróságnak, veszélyes precedenst teremtene, ha egy egyszerű emoji helyettesíthetné az aláírásokat, és bizonyára több száz hasonló perre kerülne sor. A bíró végül mégis úgy döntött, hogy az Achter 82 ezer dollárral, valamint kamatokkal és költségekkel tartozik az SWT-nek a lenszállítás elmulasztása miatt.

forrás: 24.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?