Egyéb

Tizenötmilliót kapott Rogántól a parlamenti imacsoport

15 millió forintost kapott a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, közölte a K-Monitor. 

 

A tárca mindenféle pályázat nélkül döntött a támogatásról. A KDNP-s Vejkey Imre által alapított szervezet a parlamenti imareggeliket szervez. Az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján, idén februárban imaláncot hirdettek a békéért.

A K-Monitor szerint budapesti és vidéki „fideszes szatelitszervezetek”, a Szöllősi György kormánypárti sportújságíró által vezetett Magyar Sportújságírók Szövetsége és egy budai edzőterem is kapott a Rogán-minisztérium támogatásából.

Ezekkel az egyedi támogatásokkal nemcsak a nyilvánvaló politikai kötődés a baj, hanem az is, hogy nem kötődnek a minisztérium közfeladataihoz, nem világos, mi az a kiemelt, országos közcél, amit szolgálnak, a korábban részletesebben megismert esetek alapján a teljesülés és a vállalt célok elérése nincsenek kellően körülbástyásva és ellenőrizve, ezek következményeként pedig egyes politikusok egyedi kezdeményezésére, saját klientúrájuk számára férhetőek csak hozzá, nem pedig nyílt pályázatokon, érdemalapon osztják őket – írták a posztban.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?